Havermout met kokos

De natuur geeft ons ieder jaar weer een mooie overgang tussen warm en koud, tussen zomer en winter: de herfst. Niet dat die herfst elk jaar doet wat je verwacht, maar toch – het idee is leuk. Taak voor mij? Om die overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor mijzelf, maar ook voor jou. Dat moet zéker lukken met deze havermout met kokos!

  • Kokos: om toch een beetje te kunnen blijven vasthouden aan de zomer
  • Havermout: om de cosyness van de winter alvast een beetje te voelen

Een beetje tweaken (ook wel ’toasten’ in dit geval), mixen en matchen en daar is ‘ie: je herfst-proof potje havermout.

En wees niet getreurd: voor de mensen die (net als ik eigenlijk best wel) van de herfst houden is ‘ie ook lekker. Overigens ook in de zomer. En ik denk dat de lente-mensen deze havermout met kokos ook wel kunnen waarderen. I got you all covered.

Kijk snel mee!

Havermout met kokos

Havermout met kokosHavermout met kokos

De heerlijk warme smaak van de getoaste kokos kleurt heel mooi bij de zachte kokossmaak in de havermout. Ja, dit is een blijvertje.

Oké, komt ‘ie!

HAVERMOUT MET KOKOS
 
Porties: 1
INGREDIËNTEN
  • 250 ml melk
  • 40 gram havermout
  • scheutje kokosmelk (of 1-2 cm santen, kijk bij 'tips' voor meer uitleg)
  • 2 grote el kokosrasp of kokoschips
optioneel:
  • 1 el kokosbloesemsuiker of 1 el honing
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de melk samen met de havermout en kokosmelk in een klein pannetje en breng aan de kook. Roer regelmatig.
  2. Toast ondertussen de kokos: doe de kokos in een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Roer zeer regelmatig door. Zodra de kokos begint te ruiken en te kleuren, kun je het vuur wat zachter zetten. Blijf goed roeren, totdat de kokos mooi bruin is geworden.
  3. Als je havermout mooi zacht is geworden, doe je deze in een kommetje. Doe hier de getoaste kokos op, en eventueel wat kokosbloesemsuiker of honing om het iets zoeter te maken.
  4. Klaar!
TIPS
- Je kunt kant-en-klare kokosmelk gebruiken (uit blik of uit een pakje), maar ik snijd vaak 1-2 cm af van een blok santen, te koop in bijna iedere supermarkt en anders bij de toko, en los dit op in de melk. Van deze samengeperste kokosvezels wordt in principe kokosmelk gemaakt door er water bij te doen, dus wanneer je een blokje door de melk doet krijg je hetzelfde idee. Hoef je niet een hele verpakking open te maken, super handig!
- Benieuwd naar een uitgebreide uitleg over hoe ik perfecte havermout maak? Kijk dan bij 'havermout met banaan', daar leg ik het je uit!
- Je kunt de kokos-topping ook verveelvoudigen, zodat je vast een voorraadje hebt voor de volgende keer.

En jij?

Ook zo’n fan van kokos? Dan is deze havermout met kokos zeker wat voor jou! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, laat je het me weten in de comments.

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept! En als je iets gemaakt heb van mijn blog, maak er snel een foto van en tag @phood.nl op Instagram. Vind ik leuk!

1 Reactie

  1. Anja
    28 juli 2020 / 08:46

    Heerlijk. Ik heb het op basis van water gemaakt. Een nacht laten weken. verwarmd en anderhalve eetlepel kokosrasp en een mespuntje kaneel er op. Smullen maar. Het deed me denken aan heerlijke rijstpap bij mijn favoriet Indiaas restaurant. TOP !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *