Banana pancakes met ei en banaan

Pannenkoekjes met slechts twee ingrediënten: is het mogelijk? Ja hoor! Ik ben zelf (helaas) niet zo geniaal om dit zelf te bedenken, maar ben wel zo lief om dit recept met jullie te delen. Want sharing is caring, and I do care!

Voor degenen die nog niet bekend zijn met het fenomeen ‘banaan-ei-pannenkoekjes’: je prakt een banaan, klutst twee eieren, je mengt dit door elkaar, en hiervan bak je pannenkoekjes. Lekker met vers fruit als blauwe bessen en frambozen, met een druppeltje honing of ahornsiroop of gewoon zo. Ze zijn namelijk zoet genoeg van zichzelf!

Als er zelfs al een liedje over is geschreven, dan móeten ze wel goed zijn, niet?

“I’ll make you banana pancakes
Pretend like it’s the weekend now”

Banana Pancakes – Jack Johnson

Precies, Jack: gewoon lekker doen alsof het weekend is en lekker decadent op een doordeweekse dag ontbijten met banana pancakes klinkt als een goed idee. Een héél goed idee.

Genoeg woorden, ik neem je mee naar deze super duper simpele pannenkoekjes en vertel je snel hoe je ze maakt!

banana pancakes met ei en banaan

banana pancakes met ei en banaan

En ja, deze hele stapel is voor jou. Als ontbijt prima, of als lunch. Het vult best wel, twee eieren en een banaan. Met wat vers fruit en een dotje kwark erbij houd je het wel een paar uurtjes uit.

bananenpannenkoekjes met ei en banaan

Oh, en delen is nog leuker, dus zoek je geliefde, huisgenoot, moeder of oma op en deel deze pannenkoekjes met hem of haar. Succes gegarandeerd!

Kijk snel mee naar het recept.

BANANA PANCAKES
 
Porties: 1
INGREDIËNTEN
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
Extra smaakmakers:
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Vanille-extract
  • Honing, ahornsiroop, maple syrup
Verder heb je een koekenpan nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Prak de banaan fijn, totdat er een soort papje ontstaat.
  2. Kluts de eieren in een kommetje totdat ze één geheel vormen. Kluts niet te lang door.
  3. Voeg de banaan bij het eimengsel en roer even goed door. Voeg ook eventueel een snufje zout en wat kaneel toe.
  4. Verwarm wat olie (zonnebloemolie of kokosolie) in een koekenpan en doe wat beslag in de pan en bak pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 10 cm. Draai om wanneer de onderkant mooi bruin is. De bovenkant is dan hoogstwaarschijnlijk nog niet gestold, dus het omgooien is even oefenen. Let wel goed op, want de pannenkoekjes kunnen snel bruin worden.
  5. Herhaal dit totdat je beslag op is, en klaar zijn je pannenkoekjes!
TIPS
- Deze pannenkoekjes zijn van zichzelf al lekker zoet. Toch het echte pannenkoeken-gevoel? Doe er wat honing, stroop, maple syrup of poedersuiker bij!
- Vers en warm zijn deze pannenkoekjes het lekkerst, maar een nachtje in de koelkast overleven ze ook héél goed.

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept!

14 Reacties

    • Ilse (Phood.nl)
      19 mei 2015 / 09:00

      Als je dol bent op beide zou ik ze inderdaad zeker uitproberen! Het beste van twee werelden 😀

  1. 20 mei 2015 / 10:21

    Ik heb het recept voorbij zien komen maar heb het nog niet gemaakt.

    Het ziet er yummy uit!

    • Ilse (Phood.nl)
      21 mei 2015 / 13:19

      Ik zag dat je het voorbij hebt zien komen, leuk! Ik krijg er ook al weer zin in als ik ze zie nu 😉

  2. 21 mei 2015 / 05:45

    LOVE PANCAKES. Het lekkerste de stroop op je bord en dan de pannekoek erboevnop! 🙂 Heb gelijk ontzettende trek door je foto’s!

    • Ilse (Phood.nl)
      21 mei 2015 / 13:19

      Haha, die variant van stroop onderop kende ik nog niet, maar klinkt héél goed!

    • Ilse (Phood.nl)
      21 mei 2015 / 13:20

      Geheimpje: dat zijn ze ook 😉

    • 19 januari 2017 / 08:25

      A mí me encantan las recomendaciones, son muy útiles y nos ayudan a conocer más de otros sitios, por mí perfecto Hoy muy guapa! Yo tengo una faldita de tablas que tiene como mil años (justo tengo unas fotos preparadas con ella) y esas botas de Zara, aunque a mí me dieron muy mal resultado Besote!

  3. Joke
    20 juni 2015 / 19:37

    Leuke site Ilse.
    Dit zijn echt heerlijke , gezonde pannenkoeken. Ik maak ze regelmatig. Mijn favoriete met spek gaat ook uitstekend.

    Ik vind het geweldig dat er gelukkig ook zoveel jonge mensen met gezonde voeding bezig zijn.
    Als oma zijnde doe ik dit al jaren en blijf zoeken naar gezonde en lekkere recepten.
    Vandaag de kersen ( monchou) taart gevonden. Met verjaardagen in het vooruitzicht weer een heerlijke variatie op de suikervrije en koolhydraat-arme cheesecake taart met tarwevrije korst die ik graag mag maken.
    Deze staat overigens in het Broodbuik boek van William Davis.

    Groetjes Joke

    • Ilse (Phood.nl)
      20 juni 2015 / 21:26

      Hallo Joke, dankjewel voor je reactie! Die pannenkoeken met spek, hoe maak je die? Gewoon bananenpannenkoekjes, maar dan met spek erop? Klinkt als een héél goed idee, het zoute van het spek en het zoete van de banaan.
      En inderdaad, het is weer helemaal hip om gezond te zijn, en ‘de jeugd’ pakt dat vaak toch snel op. Een trend die zich wel mag voortzetten wat mij betreft 🙂
      Ik ben heel benieuwd wat je van de monchoutaart vindt! En die cheesecake.. klinkt goed 😉

  4. Martine
    14 augustus 2015 / 15:04

    Ze zijn erg lekker, zelf doe ik altijd nog twee eetlepels havermout doorheen.
    Het is lekker en vult ook nog eens goed! Wat wil je nog meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *