Blueberry cream cheese pudding

Romig, een beetje sappig. Zoet. Maar ook knapperig, met een hintje zout. Als je haar in stukken snijdt, valt ze niet uit elkaar. Nee, ze blijft prachtig in model. Met haar prachtige paarse parels en lichtbruine lokken weet ze je te bespelen en te verleiden. Een echt lekker ding.Ja, zo zou ik deze dame beschrijven.

De naam die ik eraan gegeven heb is wat minder charmant, want bij het woord ‘pudding’ denk ik niet direct aan iets stijlvols. Maar goed, ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken. Ook voor de niet-puddingliefhebber is dit een winnaar! De sappige blauwe bessen en de crunchy croissant on top geeft het woord pudding een geheel nieuwe dimensie.

Blueberry cream cheese pudding
Zo heel af en toe als ik een foto zie van iets lekkers, kan ik me direct een voorstelling maken van hoe het zal smaken. Ken je dat? Dit is er zo eentje, zeker weten! En, klopte mijn idee, mijn gevoel? Jazeker.

Oh boy, dit is he-mels. Ik ga je snel vertellen hoe je deze ‘pudding’ zelf kunt maken, het is super simpel. Komt ‘ie!

Blueberry cream cheese pudding
Wat heb je nodig? Wat onafgebakken afbakcroissants, blauwe bessen, roomkaas, suiker, eieren, melk en vanille-extract. That’s it.

Blueberry cream cheese pudding (8)C
Je scheurt de croissants aan stukjes en mikt ze in een bakblik, strooit de blauwe bessen eroverheen, en maakt van de overige ingrediënten een vloeibaar mengsel dat je eroverheen giet. Half uur in de oven en klaar is je meesterlijk simpele meesterwerk.

Blueberry cream cheese pudding (8)C

Blueberry cream cheese pudding
Je kunt deze pudding serveren als gebakje voor bij de thee, voor tijdens het ontbijt, of natuurlijk voor tijdens een uitgebreide (paas)brunch!

Blueberry cream cheese pudding: Wat heb je nodig?

Met deze hoeveelheden heb je genoeg voor 9 grote of 12 wat kleinere porties:

  • 3 ongebakken afbakcroissants
  • 125 gram blauwe bessen
  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 250 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout

Verder heb je een ovenbestendige schaal of bakvorm nodig van 20 x 20 cm.

Bereidingswijze: Blueberry cream cheese pudding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed je bakblik of schaal met bakpapier.
  2. Scheur de croissants in stukjes en doe in de schaal, voeg hieraan de blauwe bessen toe.
  3. Doe in een aparte kom de roomkaas en eieren, en roer dit met een vork goed door tot een egaal geheel. Voeg hier vervolgens de suiker, melk, vanille-extract en zout aan toe en roer goed door. Giet dit over het brood-bessen mengsel, zorg ervoor dat alle stukjes goed bedenkt zijn met een laag van het roomkaasmengsel. Laat dit een kwartiertje staan, zodat het brood de room een beetje kan opzuigen.
  4. Zet nu in de oven voor 35-40 minuten. Kijk rond de 25 minuten even of de stukjes croissant die uitsteken niet verbranden. Als dit het geval is, kun je de schaal het beste even afdekken met wat aluminiumfolie.
  5. Als je pudding gaar is, haal je de schaal uit de oven. Laat het voor 5 minuten afkoelen, en haal dan de pudding uit de vorm. Leg op een afkoelrooster, zo voorkom je dat de onderkant zompig wordt.

En klaar is je pudding! Ik vond het het lekkerst om hem een beetje lauw-warm te eten, maar na een nachtje gekoeld in de koelkast smaakte het ook heerlijk.

Dit recept is gebaseerd op een recept van The girl who ate everything.

Tips

  • Ik heb verse blauwe bessen gebruikt. Als je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt, kun je ze het beste laten ontdooien en het vocht dat vrijkomt wegdeppen met wat keukenpapier. Zo voorkom je dat je pudding to vochtig wordt.
  • Je kunt deze pudding 3-4 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook prima!

Psst..

Iets gemaakt? Ik ben super benieuwd naar jouw creaties! Kom in Phoods wall of fame en tag @phood.nl in je Instagram-post, of mail je foto naar info@phood.nl.

9 Reacties

  1. 30 maart 2015 / 10:55

    Dit ziet er te lekker uit om niet uit te proberen! Mooie foto’s en erg leuke site!

    • Ilse (Phood.nl)
      30 maart 2015 / 11:09

      Dan is mijn doel met dit artikel geslaagd! Het ziet er niet alleen heerlijk uit, het smaakt ook heerlijk. Precies zoals je zou verwachten. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

  2. Suus
    1 april 2015 / 19:54

    op welke temperatuur zet je de oven?

    • Ilse (Phood.nl)
      1 april 2015 / 20:37

      De oven mag op 175 graden 😉

  3. vangeel cindy
    11 oktober 2015 / 21:01

    Wat voor kaas bedoel je met roomkaas?

    • Ilse (Phood.nl)
      13 oktober 2015 / 09:39

      Hoi Cindy, ik bedoel daarmee van die Philadelphia-achtige roomkaas, maar dan wel de naturel versie. Die smaakt heel naturel, en is dus goed te gebruiken in zowel hartige als zoete recepten. Succes!

  4. Janneke
    23 november 2015 / 06:00

    Gisteravond gemaakt, echt superlekker en makkelijk. Ga hem zeker vaker maken! Had zelf wat extra bessen gebruikt. Dankjewel voor het recept!

    • Ilse (Phood.nl)
      23 november 2015 / 08:37

      Wat leuk om te lezen! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *