Afgelopen week had ik weer eens een ik-gooi-vanalles-bij-mekaar avond. Wat dat precies is? Niets meer en niets minder dan alle restjes uit de koelkast bij elkaar doen, een beetje aanbakken, wat kruiden erbij et voilà: een avondmaal is geboren.
De resultaten van deze avonden zijn in te delen in meerdere categorieën, uiteenlopend van eens en nooit weer tot dit is hemels. Ergens aan de kant van dit is hemels zit ook ‘wow, LEKKER!’, en daar valt deze courgettepasta met zongedroogde tomaat onder! Een snel, makkelijk gerecht, goed voor de dagen waarop je wel zin hebt in iets lekkers, maar niet om lang in de keuken te staan.
De basis van deze courgettepasta met zongedroogde tomaat is een soort pesto/tapenade met zongedroogde tomaat en een uitje. Dit bak je aan met wat champignons, peper en zout, een paar tomaten en als laatste wat in linten gesneden courgette, ook wel courgetti (courgette + spaghetti, snap je?) genoemd. En natuurlijk als topping: KAAS!
Dit recept kun je overigens ook heel goed maken met iedere andere pasta naar keuze, zoals penne of gewone spaghetti.
Om de courgette tot linten te maken heb ik deze Mastrad groentesnijder gebruikt. Werkt prima!
Het recept lijkt misschien heel eenvoudig, een beetje te eenvoudig misschien, maar de zongedroogde tomaatjes geven echt heel veel smaak aan dit gerecht. Dus ik zou zeggen: probeer het eens!
Naar smaak kun je ook gebakken spekreepjes of gerookte of gebakken kip toevoegen, maar dat had ik op de restjesavond niet in huis.
Benieuwd naar het recept? Komt ‘ie!
- 1 courgette
- 125 gram zongedroogde tomaat
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 3 tomaten
- 2 el oregano
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- Snijd de courgette in linten. Dit kan met een handige keukentool, maar je kunt ook een kaasschaaf gebruiken en de lange plakken met een mes in linten snijden. Kan prima!
- Hak de zongedroogde tomaat en ui heel fijn met een mes, of laat zoals ik een hakmolentje het werk doen. Snijd de champignons in plakjes. Doe wat olie in een koekenpan of wok, laat de olie goed warm worden en doe dan de zongedroogde tomaat en de ui in de pan. Bak voor 2 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak weer een aantal minuten. Snijd de tomaten en blokjes en voeg deze toe, samen met de oregano en een flinke snuf peper en zout, en bak dit mengsel tot de champignons mooi bruin zijn geworden.
- Voeg dan de in linten gesneden courgette toe aan het mengsel, verwarm deze kort mee (30 seconden, anders worden de linten zompig).
- Verdeel de courgettepasta in twee porties, strooi er flink wat Parmezaanse kaas over en: geniet!
- Voeg ook gerust een teentje knoflook toe voor een wat diepere smaak.
En jij?
Ook zo’n fan van restjesavonden? Of juist niet? Laat het me weten in de comments!
Psst..
Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept! Of volg Phood op Bloglovin’. Heb je iets gemaakt van mijn blog, maak er snel een foto van en tag @phood.nl op Instagram. Vind ik leuk!
Mmm, verrukkelijk !
Het ziet er heerlijk uit op de prachtige foto’s. De Mastrad Snijder wil ik nog steeds aanschaffen.
Dit recept staat op mijn beginscherm. Heerlijk gezond en makkelijk voor een schooldag!
heerlijk recept