CHOCOLADE FUDGE MET PINDA EN ROZIJN: GEZONDE VARIANT
INGREDIËNTEN
Voor de basis:
Voor de rozijnen-pinda-topping:
  • 50 gram pinda's
  • 50 gram rozijnen
  • snufje zeezout
Verder heb je een keukenmachine of een hakmolentje en een vierkant plastic bakje of schaal van ongeveer 12 x 15 cm nodig. Heb je niet iets wat daarop lijkt beschikbaar? Je kunt het ook op iets plats als een snijplank maken, het mengsel wordt zo stevig dat je met wat boetseren ook een heel eind moet komen.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron totdat het vloeibaar is.
  2. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn. Doe de kokosolie, cacaopoeder en vanille-extract erbij en vermaal totdat alles goed gemengd is. Het kan zijn dat er een plasje kokosolie onderin je keukenmachine blijft, dat is niet erg.
  3. Als je een topping wilt toevoegen, roer je die nu door het chocolademengsel heen. Voor de rozijnen-pinda-topping: crush de pinda's een beetje (met een lepel of een mes), voeg deze samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel.
  4. Bekleed je bakje of schaal met wat plastic folie en hevel het chocolademengsel hierin over. Druk goed aan en spreid goed uit. Zorg dat de bovenkant mooi egaal wordt. Strooi wanneer je voor de rozijnen-pinda-topping gaat wat zeezout eroverheen.
  5. Zet nu in de koelkast voor 30 minuten. Snijd er 25 blokjes van voor kleine fudge, en 20 blokjes voor wat grotere.
TIPS
- Deze chocolade fudge kun je het beste in de koelkast bewaren. Sluit ze wel goed af, zo kun je ze wel een aantal weken bewaren. Als ze dat redden ;).
- Je kunt eindeloos variëren met deze chocolade fudge. Zelf wil ik nog graag eens pistachenootjes proberen, of iets met sinaasappelschil. Als je goede ideeën hebt: laat het vooral weten!
- Dadels kleinmalen zonder keukenmachine is lastig, maar het zou moeten kunnen. Pak een scherp mes erbij en snijd de dadels in hele kleine stukjes, laat ze daarna eventueel even weken in wat warm water en prak het mengsel fijn met een vork. Met wat geduld en een sterke wil moet het wel lukken!
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/gezonde-variant-chocolade-fudge/