2x Popcorn: Paprika en Italiaanse kruiden
INGREDI√čNTEN
Voor de basis:
  • 1 handje pofmais
  • 1 el olie (kokosolie, zonnebloemolie, olijfolie)
Extra voor de popcorn met paprika-smaak:
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • snufje chilipoeder
  • snufje komijn
  • snufje zout
Extra voor de popcorn met Italiaanse kruiden:
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • ½ tl knoflook
  • snufje zout
  • snufje peper
Verder heb je een hoge pan met deksel nodig. Een pan met een dikke bodem werkt het best.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de olie in de pan en laat heet worden. Zodra de olie heet is, doe je de popcorn erbij. Doe de deksel op de pan.
  2. Na ongeveer een minuut begint de mais te ploppen. Schud wat heen en weer. Als het aantal plopjes per seconde afneemt en je het idee hebt dat alle maiskorrels zijn geplopt, haal je de pan van het vuur. Laat de deksel nog even op de pan, om te voorkomen dat de maiskorrels die nog ploppen in je hele keuken terechtkomen.
  3. Hevel nu de popcorn over in een kom. Doe hier de topping bij, dek af met een bord en schud het geheel goed heen en weer en op en neer, zodat elk stukje popcorn een laagje topping krijgt.
  4. Vers en nog een beetje warm is deze popcorn het lekkerst, dus voor nu: geniet!
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/2x-popcorn-paprika-en-italiaanse-kruiden/