KROKANTE MUESLIREPEN: ZELF MAKEN
INGREDI√čNTEN
 • 200 gram havermout (ik heb hier ⅔ havervlokken ⅓ gewone havermout gebruikt)
 • 25 gram gepofte rijst (of twee handjes noten, of van die gepofte 'honey smacks', in ieder geval iets wat knapperig is)
 • 5 el (spelt)meel
 • 100 ml honing
 • 100 ml kokosolie
 • 2 tl vanille-extract
 • snufje zout
Verder heb je een vierkant bakblik van 20 x 20 cm nodig.
BEREIDINGSWIJZE
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Doe de havermout, gepofte rijst (of noten), meel en het snufje zout bij elkaar in een grote kom. Roer goed door.
 3. Doe de kokosolie in een magnetronbestendig bakje en verwarm in intervallen van 20 seconden, totdat de olie vloeibaar is. Voeg hier de honing en vanille-extract aan toe en roer goed door.
 4. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer goed door, totdat de vloeibare massa goed is verdeeld.
 5. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe het mengsel in het bakblik, vouw de randen van het bakpapier naar binnen over het havermoutmengsel en druk stevig aan met de onderkant van een glas of mok. Druk niet te hard, maar wel stevig.
 6. Zet in de oven voor 20-25 minuten. Houd je mueslirepen goed in de gaten, ze kunnen namelijk erg snel donker worden. Zodra de 'repen' mooi bruin zijn geworden, haal je het bakblik uit de oven.
 7. Vouw nu weer het bakpapier over het havermoutmengsel en druk nogmaals stevig maar niet te hard aan. Maak dan met een scherp mes diepe inkepingen op de plek waar je straks de repen wilt gaan snijden. Het mengsel is nu nog zacht en kan een beetje gaan brokkelen, maar wees gerust: dit wordt hard wanneer het afkoelt.
 8. Zodra de repen helemaal zijn afgekoeld kun je ze uit het bakblik halen. Snijd de inkepingen in, en klaar zijn je repen!
TIPS
- Je kunt de repen week tot twee weken bewaren in een luchtdichte doos. Ik vries ze ook wel eens in, als ik ze dan ontdooi in de magnetron zijn ze alsnog knapperig, dus dat kan ook!
- Wil je een wat spannendere versie? Vervang dan een deel van de havermout door de door jou gewenste toevoeging (denk: rozijntjes, gedroogde abrikozen, chocoladestukjes). Houd Phood de komende weken goed in de gaten, want er komen nog andere varianten online.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/zelf-maken-krokante-mueslirepen/