KNAPPERIGE SALADE MET WITTE KOOL, APPEL EN ROZIJN
INGREDIËNTEN
Voor de salade:
  • 70 gram veldsla
  • 150 gram witte kool (de helft van een kleine kool)
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 appel
  • 6 handjes rozijnen
Voor de dressing:
  • 2 el mayonaise
  • 2 grote el Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • snufje peper en zout
Eventueel:
  • 150 gram kip (gerookte of gegrilde kipfilet)
  • 75 gram pasta (farfalle of penne bijvoorbeeld)
BEREIDINGSWIJZE
  1. Ontdoe de veldsla van de 'worteltjes' als je die niet lekker vindt. Doe de blaadjes in een schaal. Snijd de witte kool in fijne reepjes en doe bij de veldsla in de kom.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de halve appel in kleine blokjes. Voeg toe aan de sla en kool. Voeg ook de rozijnen toe.
  3. Maak nu de dressing door alle ingrediënten te mengen in een apart schaaltje en goed door te roeren.
  4. Meng de dressing goed door de salade en klaar is je salade.
Eventueel:
  1. Maak je de salade graag wat vullender? Snijd dan de kip in kleine reepjes en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel even af met koud water en roer dit door de salade.
TIPS
- Vers is deze salade het lekkerst. Je kunt hem ook een dag van tevoren maken, zorg dan wel dat je wat citroensap op de kool en appel sprenkelt om verkleuring tegen te gaan.
- Deze salade is vegetarisch, maar is ook erg lekker met gerookte of gegrilde kipreepjes, uitgebakken spekjes of hamblokjes.
- Deze salade kan heel goed als maaltijdsalade, maar ben je een echte grote eter? Doe er dan wat vlees en/of pasta bij om hem wat vullender te maken.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/knapperige-salade-met-witte-kool-appel-en-rozijn/