PRUIMENCOMPOTE
INGREDI√čNTEN
  • 400-500 gram rijpe pruimen
  • 2 el honing (of meer naar smaak)
  • 1 el kaneel (of meer naar smaak)
  • 2 el chiazaad (optioneel)
BEREIDINGSWIJZE
  1. Was de pruimen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  2. Doe de pruimen in een pannetje en breng onder goed doorroeren aan de kook.
  3. Zodra de pruimen beginnen te pruttelen doe je de honing en de kaneel erbij. Zet het vuur wat zachter en laat 15 minuten doorpruttelen.
  4. Doe nu de chiazaadjes erbij en laat nog 2 minuutjes doorkoken. Roer ondertussen goed door.
  5. Proef nu goed: vind je hem nog iets te zuur? Voeg wat honing toe. Mis je de kaneelsmaak? Voeg gerust nog een snufje toe.
  6. Laat afkoelen en hevel over in een luchtdichte pot.
TIPS
- De compote kun je 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook prima!
- De chiazaadjes voeg je toe om de compote wat meer body en een hoger jam-gehalte te geven. Niet in huis? Geen probleem. De chiazaadjes geven niet echt smaak af, en is optioneel.
- Deze compote kun je van heel veel soorten fruit maken: appel, nectarines, frambozen, bramen, blauwe bessen. Bij een compote van rood fruit kun je de kaneel vervangen door citroensap om het wat frisser te maken.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/pruimencompote/