LINZENCURRY MET ZOETE AARDAPPEL
INGREDI√čNTEN
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
  • 2 tl kerrie
  • ½ tl komijn
  • 150 gram gedroogde linzen
  • 600 ml groentebouillon (of 600 ml water en 2 bouillonblokjes)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 grote zoete aardappelen
  • ½ citroen
  • een paar blaadjes verse groene kruiden (peterselie of koriander)
  • 150 gram (zilvervlies)rijst (50 gram p.p.)
Verder heb je een grote koekenpan, hapjespan of wok nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Snijd de ui, peper, knoflook en gember in kleine stukjes.
  2. Fruit de ui in een beetje olie totdat deze glazig wordt. Voeg dan de peper, knoflook, gember, kerrie en komijn toe en bak voor 1 minuut mee.
  3. Voeg de linzen, groentebouillon en kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de curry op middelhoog vuur voor 15 minuutjes pruttelen zonder deksel op de pan.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in brokken van ongeveer 1 x 1 cm. Als de curry 15 minuten heeft gekookt, voeg je de zoete aardappelen ook toe en laat je het geheel nog 20 minuten koken. Probeer een stukje aardappel om te kijken of 'ie gaar is, zo ja: dan is je curry klaar.
  6. Schep een flinke hoeveelheid curry op je bord, en een beetje rijst ernaast. Garneer eventueel met wat groene kruiden (peterselie of koriander), een beetje citroensap en geniet!
TIPS
- De linzen en zoete aardappel vullen al heel erg, dus 50 gram rijst per persoon is meer dan genoeg. Denk je dat je toch meer honger hebt, kook dan gerust wat meer.
- Deze curry is ook heerlijk met naanbrood in plaats van rijst.
- Curry's zijn vaak best pittig voor de doorsnee Nederlander, maar als je de curry helemaal zelf maakt kun je het zo pittig maken als je zelf wilt. In deze grote pan gaat maar een half pepertje, en zelfs zonder pepertje smaakt 'ie ontzettend goed.
- Serveer er een frisse komkommersalade bij voor wat verkoeling.
- De linzen in dit gerecht dienen als 'vuller' en zijn een goede vleesvervanger, vandaar dat dit gerecht verder geen vlees bevat. Mocht je toch graag wat vlees erbij eten, gril er dan bijvoorbeeld wat kipfilet bij.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/linzencurry-met-zoete-aardappel/