BANANA PANCAKES
INGREDIËNTEN
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
Extra smaakmakers:
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Vanille-extract
  • Honing, ahornsiroop, maple syrup
Verder heb je een koekenpan nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Prak de banaan fijn, totdat er een soort papje ontstaat.
  2. Kluts de eieren in een kommetje totdat ze één geheel vormen. Kluts niet te lang door.
  3. Voeg de banaan bij het eimengsel en roer even goed door. Voeg ook eventueel een snufje zout en wat kaneel toe.
  4. Verwarm wat olie (zonnebloemolie of kokosolie) in een koekenpan en doe wat beslag in de pan en bak pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 10 cm. Draai om wanneer de onderkant mooi bruin is. De bovenkant is dan hoogstwaarschijnlijk nog niet gestold, dus het omgooien is even oefenen. Let wel goed op, want de pannenkoekjes kunnen snel bruin worden.
  5. Herhaal dit totdat je beslag op is, en klaar zijn je pannenkoekjes!
TIPS
- Deze pannenkoekjes zijn van zichzelf al lekker zoet. Toch het echte pannenkoeken-gevoel? Doe er wat honing, stroop, maple syrup of poedersuiker bij!
- Vers en warm zijn deze pannenkoekjes het lekkerst, maar een nachtje in de koelkast overleven ze ook héél goed.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/banana-pancakes-met-ei-en-banaan/