DULCE DE LECHE
INGREDIËNTEN
  • 1 blikje gecondenseerde melk - in Nederland in de meeste supermarkten te koop van het merk Friesche vlag, ligt vaak bij in de buitenlandse schappen of bij de koffiemelk en suiker
Verder heb je een grote pan nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Ontdoe het blikje van z'n etiket.
  2. Zet het blikje gecondenseerde melk in de pan en voeg net zoveel water toe totdat het blikje ruimschoots onder water staat.
  3. Breng het water aan de kook en laat voor 2,5 uur zachtjes doorkoken. Controleer tussendoor goed of het blikje nog goed onder water staat, als dit niet zo is is er kans op ontploffing van het blikje. Voeg water toe wanneer nodig.
  4. Is de tijd om? Haal het blikje dan voorzichtig uit het hete water en laat afkoelen. Pas op, het blik is heel heet. Als het blikje wat is afgekoeld kun je hem openen, et voilá: een smeuïge dulce de leche straalt je tegemoet!
  5. Doe de dulce de leche in een bakje of potje en zet het in de koelkast. Bewaar het niet in het blik.
TIPS
- De mogelijkheden van dulce de leche zijn eindeloos: heerlijk op een versgebakken broodje, op een beschuit, door of over ijs, voor zoete gebakjes en toetjes.. of gewoon zo!
- In een goed afgesloten bakje kun je de dulce de leche een aantal weken bewaren.
- Wil je karamelpasta die wat dunner en vloeibaarder is? Kook het blikje dan wat korter: 1,5 - 2 uur bijvoorbeeld.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/dulce-de-leche-van-gecondenseerde-melk/