BANANA BREAD GRANOLA MET DADELS
INGREDIËNTEN
De natte ingrediënten:
De droge ingrediënten:
  • 150 gram havervlokken
en dezelfde hoeveelheid havervlokken in volume (niet in gewicht) in vulling die jij lekker vindt (ik noem geen grammen, want bijvoorbeeld noten wegen veel meer dan gepofte rijst), denk aan: amandelen, pecannoten, walnoten, hazelnoten, gepofte quinoa, gepofte rijst, gepofte gierst, cacao nibs, chiazaad, lijnzaad
Ik heb gebruikt:
  • gepofte rijst
  • gepofte gierst
  • 1 el lijnzaad
En verder:
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl kaneel
  • 6 kleine of 2 grote dadels
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de banaan. Smelt de kokosolie en doe de banaan, honing en vanille-extract hierbij. Zet even aan de kant.
  3. Doe in een grote schaal de overige ingrediënten, behalve de dadels. Roer goed door, zodat alles goed met elkaar vermengd is.
  4. Doe nu het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier het mengsel op. Spreid de granola goed uit, en schuif de losliggende stukjes aan de randjes tegen het grotere geheel aan (dunne randjes branden namelijk snel aan). Zet nu in de oven voor 20 minuten.
  6. Snijd de dadels in stukjes en doe deze na 20 minuten oventijd van de granola bij de granola. Je kunt nu de granola doorroeren, dan krijg je een wat fijnere structuur. Houd je net als ik van wat meer body? Roer het geheel dan niet door. Zet nog weer in de oven voor ongeveer 5 minuten, of totdat alles mooi bruin is gekleurd.
  7. Laat goed afkoelen. Als je granola is afgekoeld, kun je het in stukjes breken en in een pot of blik doen. Bewaar luchtdicht.
TIPS
- Je kunt deze granola 1 - 2 weken goed houden, omdat er banaan in zit is 'ie dus niet eeuwig houdbaar.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/banana-bread-granola-met-dadels/