SALADE MET NECTARINE, HAM EN MOZZARELLA
INGREDI√čNTEN
Voor de salade:
  • 150 gram sla naar keuze (veldsla of een slamelange bijvoorbeeld)
  • 2 nectarines
  • 2 tomaten
  • 3 plakken rauwe ham (coburger of serranoham bijvoorbeeld)
  • 1 bol goede mozzarella
  • 75 gram volkorenpasta (optioneel)
Voor de dressing:
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el goede oflijfolie
  • drupje honing
  • peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Wanneer je pasta door deze salade wilt doen: kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat even afkoelen.
  2. Was de sla als dit nodig is. Doe in een grote schaal.
  3. Was de nectarines en tomaten. Snijd de nectarine in partjes en de tomaten in dunne plakjes. Scheur de ham en de mozzarella in stukjes. Doe deze vulling bij de sla, en ook de pasta als je deze gebruikt.
  4. Maak de dressing: doe de azijn, olijfolie, honing en peper en zout bij elkaar en mix dit goed door elkaar (doe het bijvoorbeeld in een klein potje wat je goed kunt schudden). Giet dit over de salade en hussel met je handen de sla door elkaar, zodat elk blaadje een beetje dressing krijgt.
TIPS
- Ik heb hier nectarines gebruikt, maar in principe kun je ook heel veel andere soorten fruit gebruiken: perziken, mango of meloen zullen het vast ook heel goed doen!
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/salade-met-nectarine-ham-en-mozzarella/