ROMIGE IJSKOFFIE: GEZONDE VARIANT
INGREDIËNTEN
Basis:
  • ½ of een hele banaan (bevroren - zie bereidingswijze recept)
  • 1 kopje koffie (afgekoeld - zie bereidingswijze recept)
  • ½ kopje melk (neem hiervoor de helft van het kopje koffie)
Optioneel:
Verder heb je een blender of keukenmachine nodig.
BEREIDINGSWIJZE
Voorbereiding (een aantal uur van tevoren, of beter: een nacht van tevoren):
  1. Pel de banaan, snijd hem in schijfjes en doe deze in de diepvries totdat hij bevroren is.
  2. Zet een kopje koffie. Dit recept is redelijk mild, dus houd je van sterk? Zet dan een extra sterke koffie. Laat deze afkoelen, en zet in de koelkast.
De romige ijskoffie maken:
  1. Doe de bevroren banaan in je blender. Hou voor een wat vloeibare ijskoffie een halve banaan aan, voor een wat dikkere ijskoffie een hele banaan. Voeg hier de koffie aan toe. Laat goed mixen totdat het een romig geheel is geworden. Let op: dit kan even duren. Voeg dan de melk toe en je eventuele extra's (vanille-extract of cacaopoeder) en laat nog even mixen.
  2. Giet in een glas, versier met een rietje en doe er nog wat ijsklontjes in om het extra koud te maken, en klaar is je superromige ijskoffie!
TIPS
- Ben je niet zo'n fan van bananensmaak? Geen nood, deze proef je niet (echt) terug! Bevroren banaan zorgt voor het romige, zoete en koude gedeelte van deze ijskoffie. Toch bang dat je de smaak erdoorheen proeft, neem dan een halve banaan.
- Drink je deze ijskoffie liever zonder melk? Geen probleem: vervang de melk gerust door water. Zet dan wel wat sterkere koffie, anders kan 'ie wat waterig worden.
- Deze ijskoffie is van zichzelf al heel lekker, maar je kunt er ook wat cacaopoeder doorheen doen om een choco-ijskoffie te creëren. Ook ERG lekker!
- Wil je all in gaan? Schep er dan wat slagroom op, of maak kokosmelkslagroom naar Phood's recept en doe er een flinke dot van op.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/romige-ijskoffie-gezonde-variant/