ONTBIJTREPEN MET HAVERMOUT EN CRANBERRIES
INGREDIËNTEN
  • 100 gram havermout
  • 1 rijstwafel
  • 85 gram gedroogde cranberries (of rozijnen of abrikozen)
  • 30 gram geraspte kokos
  • 30 gram suiker (ik gebruik kokosbloesemsuiker)
  • 25 gram meel (ik gebruik volkoren speltmeel)
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl zout
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 ml olie (ik gebruik kokosolie)
Optioneel:
  • 1 el cacao-nibs of stukjes chocolade
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el chiazaad
Verder heb je een vierkant bakblik van 20 x 20 cm nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verkruimel de rijstwafel tot ongeveer stukjes ter grootte van een rozijn.
  3. Doe de droge ingrediënten (havermout, verkruimelde rijstwafel, cranberries, kokos, suiker, meel, bakpoeder, kaneel en zout) bij elkaar in een kom. Roer goed door en zet even aan de kant.
  4. Doe in een andere kom de natte ingrediënten (ei, vanille-extract en olie). Mix dit met een vork goed door elkaar.
  5. Doe dan de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door. Zorg dat er geen droge stukken meel meer inzitten.
  6. Doe nu het mengsel in je met bakpapier beklede bakvorm en druk lichtjes aan. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel of een spatel en zet in de oven voor 20-25 minuten. Als de bovenkant mooi bruin is, is 'ie klaar.
  7. Laat 5 minuten afkoelen en snijd dan in 12 stukken (of meer of minder, jij bent de baas)
TIPS
- Deze repen zijn vers heel lekker en een beetje kruimelig. Een dag later zijn ze wat meer chewy, en kruimelen ze ook minder. Ideaal voor onderweg dus!
- Bewaren? Deze repen zijn 4 - 5 dagen buiten de koelkast te bewaren in een luchtdicht afgesloten bewaardoos. Invriezen kan ook prima!
- De rijstwafel kun je ook vervangen door een handje noten, zoals amandelen of pecannoten.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/ontbijtrepen-met-havermout-en-cranberries/