SUPERSNELLE MEXICAANSE BULGURSCHOTEL
INGREDIËNTEN
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • 125 gram bulgur (ik gebruik volkorenbulgur)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram, uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blik maiskorrels (300 gram, uitlekgewicht 285 gram)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 limoenen
  • 1 bosui
Optioneel:
  • Nacho's
  • Avocado
Verder heb je één grote pan nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Snijd de ui, peper en knoflook in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui, peper en knoflook totdat de ui en knoflook een beetje zachter zijn geworden. Voeg dan de komijn en paprikapoeder toe en laat nog 1 minuutje meebakken.
  2. Voeg dan het water, de bulgur, het bouillonblokje, de zwarte bonen, tomatenblokjes en maiskorrels toe en roer goed door. Breng aan de kook en zet het vuur dan wat lager en laat het 10 minuutjes doorpruttelen.
  3. Als de bulgur gaar is, is je Mexicaanse schotel klaar. Tijd voor de finishing touch: snijd de limoenen doormidden en knijp het sap uit boven de bulgur en garneer je schotel met wat bosui. Klaar!
TIPS
- Geen bulgur in huis? Met quinoa, rijst of veel andere granen kun je deze schotel ook prima maken!
- Houd je van wat meer pit? Voeg dan nog wat chilipoeder toe.
- Avocado zal ongetwijfeld heel goed bij deze Mexicaanse bulgurschotel smaken. Ik houd er zelf niet van, maar ga vooral je gang als je er wel van houdt!
- Mocht je een oplettende kijker zijn en het vlees missen: voeg gerust wat gehakt toe ;)
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/supersnelle-mexicaanse-bulgurschotel/