OVERNIGHT OATS MET MANGO EN HONING
INGREDIËNTEN
Voor de basis:
  • 2 flinke eetlepels (Griekse) yoghurt of kwark
  • een flinke scheut melk (ongeveer 75 ml)
  • 40 gram havermout
Voor de topping:
  • ¼ mango
  • 2 eetlepels honing
  • cacao nibs
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de yoghurt en melk in een kommetje en roer goed door, totdat de meeste klontjes zijn verdwenen. Voeg hieraan de havermout toe en roer goed door, totdat het papje één geheel is geworden. Dek af en zet in de koelkast en laat een nachtje weken.
  2. De volgende ochtend haal je je overnight oats uit de koelkast, en roer je het even door. Afhankelijk van hoe dik je je havermout wilt eten kun je nog wat melk toevoegen om het wat te verdunnen. Dan is het tijd om je overnight oats mooi (en lekker!) te maken met verse mango, 2 eetlepels honing en optioneel cacao nibs. Enjoy!
TIPS
- Vergeten de je oats de mogelijkheid te geven overnight te weken? Je kunt ook korter weken (bijv. 10 minuutjes), maar dan is de havermout wel wat harder.
- Deze variant met mango, havermout en cacao-nibs smaakt zeer goed, maar je kunt eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld blauwe bessen toe, week wat rozijnen en kaneel mee, of voeg schijfjes banaan toe voordat je je ontbijtje opeet.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/overnight-oats-met-mango-en-honing/