OOSTERSE RIJSTSALADE MET KIP EN PINDASAUS |
Voor de rijstsalade:
- 100 gram zilvervliesrijst
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 1 rode paprika
- ½ winterpeen
- 1 bosui
- 1 handje peterselie
- 50 gram cashewnoten
- 150 gram gerookte kip
Voor de pindasaus:
- 4 el pindakaas
- 1 el azijn
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el ketjap manis
- 1 el sambal
- ½ tl gember
- 90 ml water
- Doe de rijst met de kokosmelk en het water in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur op halfhoog en kook totdat de rijst gaar is (ongeveer 8 minuten). Is het vocht nog niet helemaal verdwenen, kook dan nog rustig door totdat alles is verdampt. Schep de rijst uit het pannetje en doe in een schaal. Roer af en toe even om, zodat de rijst wat kan afkoelen.
- Snijd terwijl de rijst kookt de paprika in kleine blokjes, rasp de wortel en snijd de bosui in ringetjes, hak de peterselie fijn en snijd de gerookte kip in reepjes. Voeg dit alles bij de rijst en roer goed door. Hak de cashewnoten grof en zet deze even aan de kant.
- Maak dan de saus door alle ingrediënten samen te voegen, goed te roeren en dit even in een pannetje of in de magnetron te verwarmen. Afhankelijk van de pindakaas die je gebruikt kan je saus wat stroperig zijn, voeg dan nog wat water toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
- Serveer de salade lauwwarm of koud, samen met de pindasaus en cashewnoten. Eet smakelijk!
Gebruik je liever andere rijst dan zilvervliesrijst? Kan prima!
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/oosterse-rijstsalade-met-kip-en-pindasaus/
3.5.3226