POMPOENCURRY
INGREDI√čNTEN
  • 1 grote flespompoen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blikje van 400 gram kikkererwten (uitlekgewicht: 240 gram)
  • 1 grote el kurkuma (gemalen, gewoon te koop bij de supermarkt)
  • 1 el koriander (gemalen, ook bij de supermarkt te koop)
  • 1 blikje kokosmelk
Verder heb je een grote pan nodig (een wok, stoofpan, soeppan).
BEREIDINGSWIJZE
  1. Was de pompoen goed en snijd de pompoen in stukken (let op: niet te kleine stukjes). Je hoeft hem niet te schillen. Zet even aan de kant.
  2. Snijd de ui in stukjes. Doe wat olie in een grote pan en fruit de ui. Snijd ondertussen de knoflook en rode peper in kleine stukjes, en doe die bij de uien zodra de uien glazig zijn geworden.
  3. Voeg dan de kruiden (kurkuma en koriander) toe aan de pan en bak mee voor 2 minuten.
  4. Voeg dan de stukken pompoen mee en bak ook nog even mee voor 2 minuten.
  5. Voeg dan de kokosmelk en het bouillonblokje toe en breng de curry aan de kook. Zodra de curry kookt, zet jet het vuur wat lager en laat je het zonder deksel op de pan 30 minuten pruttelen.
  6. Na 30 minuten doe je de kikkererwten (uitgelekt, dus zonder het vocht) in de curry, en is je pompoencurry klaar! Hij hoort zo dik te zijn dat je het bijna met een vork zou kunnen eten. Is 'ie iets te dun? Voeg dan een theetlepel bloem toe en laat de curry nog 5 minuten pruttelen.
  7. Serveer de curry met (zelfgebakken) naanbrood en eventueel een frisse komkommersalade.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/pompoencurry-met-kikkererwten/