HAVERMOUT MET KOKOS
INGREDI√čNTEN
  • 250 ml melk
  • 40 gram havermout
  • scheutje kokosmelk (of 1-2 cm santen, kijk bij 'tips' voor meer uitleg)
  • 2 grote el kokosrasp of kokoschips
optioneel:
  • 1 el kokosbloesemsuiker of 1 el honing
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de melk samen met de havermout en kokosmelk in een klein pannetje en breng aan de kook. Roer regelmatig.
  2. Toast ondertussen de kokos: doe de kokos in een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Roer zeer regelmatig door. Zodra de kokos begint te ruiken en te kleuren, kun je het vuur wat zachter zetten. Blijf goed roeren, totdat de kokos mooi bruin is geworden.
  3. Als je havermout mooi zacht is geworden, doe je deze in een kommetje. Doe hier de getoaste kokos op, en eventueel wat kokosbloesemsuiker of honing om het iets zoeter te maken.
  4. Klaar!
TIPS
- Je kunt kant-en-klare kokosmelk gebruiken (uit blik of uit een pakje), maar ik snijd vaak 1-2 cm af van een blok santen, te koop in bijna iedere supermarkt en anders bij de toko, en los dit op in de melk. Van deze samengeperste kokosvezels wordt in principe kokosmelk gemaakt door er water bij te doen, dus wanneer je een blokje door de melk doet krijg je hetzelfde idee. Hoef je niet een hele verpakking open te maken, super handig!
- Benieuwd naar een uitgebreide uitleg over hoe ik perfecte havermout maak? Kijk dan bij 'havermout met banaan', daar leg ik het je uit!
- Je kunt de kokos-topping ook verveelvoudigen, zodat je vast een voorraadje hebt voor de volgende keer.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/havermout-met-kokos/