NAANBROOD: ZELF MAKEN
INGREDIËNTEN
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram yoghurt (halfvol of vol)
Verder heb je een grillpan of koekenpan nodig, of een oven.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt in een kom. Roer door met je handen of met een vork totdat er een deegbal ontstaat. Kneed deze tot een soepele bal. Verdeel in drie bolletjes.
  2. Bestrooi je werkvlak met wat bloem. Druk ieder balletje plat met je vingers, totdat het deeg ongeveer 1 cm dik is. Dit is je broodje! Nu gaan we bakken.
In de pan:
  1. Zet je pan op hoog vuur, en laat de pan heet worden (zonder boter of olie). Zodra de pan heet is, kun je de broden erin leggen. Na een aantal minuten kleurt het brood een beetje, draai hem dan om zodat ook de andere kant gaar kan worden en een mooi kleurtje krijgt. Als beide kanten mooi droog en gekleurd zijn, zijn je broodjes klaar!
Of: in de oven:
  1. Zet de oven op de hoogst mogelijke stand (rond de 230-240 graden) en laat voorverwarmen.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de drie broden op de bakplaat. Doe in de oven totdat de broodjes mooi bruin zijn geworden, bij mijn oven duurt dat ongeveer 10 minuten. Houd het in ieder geval goed in de gaten! Als ze bruin zijn, zijn ze klaar!
TIPS
- Dit recept is voor naturel-naans, maar je kunt helemaal losgaan met kruiden. Heel lekker: knijp een teentje knoflook uit boven 2 el olie, en smeer dit op je brood als het net uit de oven komt.
- Deze broodjes kun je heel goed invriezen. Even in de broodrooster om ze te ontdooien, en je zelfgebakken naans zijn zo te eten!
- Eet je curry of soep, dan is dit zelfgebakken naanbrood perfect! Lekker om te dippen.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/naanbrood-zelf-maken/