KRUIDNOTEN: GEZONDE VARIANT
INGREDI√čNTEN
  • 100 gram volkorenmeel
  • 3 tl speculaaskruiden of koekkruiden
  • ½ tl gemalen anijszaad
  • snufje zout
  • 35 gram honing
  • 30 gram kokosolie
  • 1½ el water
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe het volkorenmeel, de kruiden en het snufje zout bij elkaar in een kom.
  3. Verwarm de kokosolie samen met de honing en het water in een pannetje of in de magnetron.
  4. Doe nu het natte mengsel bij het droge mengsel, en roer door met een vork. Na een paar keer roeren ontstaat er een deegstructuur. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Blijft het niet goed plakken? Voeg dan nog wat extra water toe.
  5. Snijd de deegbal door de helft, die helften weer door de helft, en die helften weer door de helft, en ga hiermee door totdat je balletjes kunt kneden ter grootte van een kruidnoot. Rol alle deegpropjes tot kruidnootjes, en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet de bakplaat voor 12-15 minuten in de oven. Let op: ze verbranden snel, dus houd goed in de gaten. Laat afkoelen op een rooster, na het afkoelen zijn ze heerlijk knapperig. Eet smakelijk!
TIPS
- Heb je geen anijszaad in huis, of wil je niet te veel kruiden kopen? Dan kun je dit ook weglaten. Maar: de anijs geeft wel écht die oud-Hollandsche smaak aan je kruidnoten, dus denk er wel goed over na voordat je de het skipt!
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/kruidnoten-gezonde-variant/