COURETTEPASTA MET ZONGEDROOGDE TOMAAT
INGREDI√čNTEN
  • 1 courgette
  • 125 gram zongedroogde tomaat
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 3 tomaten
  • 2 el oregano
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
Verder heb je een koekenpan of wok nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Snijd de courgette in linten. Dit kan met een handige keukentool, maar je kunt ook een kaasschaaf gebruiken en de lange plakken met een mes in linten snijden. Kan prima!
  2. Hak de zongedroogde tomaat en ui heel fijn met een mes, of laat zoals ik een hakmolentje het werk doen. Snijd de champignons in plakjes. Doe wat olie in een koekenpan of wok, laat de olie goed warm worden en doe dan de zongedroogde tomaat en de ui in de pan. Bak voor 2 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak weer een aantal minuten. Snijd de tomaten en blokjes en voeg deze toe, samen met de oregano en een flinke snuf peper en zout, en bak dit mengsel tot de champignons mooi bruin zijn geworden.
  3. Voeg dan de in linten gesneden courgette toe aan het mengsel, verwarm deze kort mee (30 seconden, anders worden de linten zompig).
  4. Verdeel de courgettepasta in twee porties, strooi er flink wat Parmezaanse kaas over en: geniet!
TIPS
- De courgette kun je heel goed vervangen door iedere andere soort pasta, zoals penne of gewone spaghetti. Neem dan ongeveer 50 gram per persoon, de groenten zijn het belangrijkst!
- Voeg ook gerust een teentje knoflook toe voor een wat diepere smaak.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/courgettepasta-zongedroogde-tomaat/