KNOFLOOKBROOD MET KAAS
INGREDIËNTEN
  • 1 al afgebakken ciabatta (van de dag ervoor werkt héél goed!)
  • 75 gram boter (bijv. margarine)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el oregano
  • 250 gram mozzarella
  • peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg samen met de oregano toe aan de boter. Voeg een snufje peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. Snijd de ciabatta in de lengte doormidden en besmeer beide helften met de knoflookboter.
  4. Rasp de mozzarella, of snijd in hele kleine stukjes. Bestrooi beide helften brood met de mozzarella.
  5. Zet de broden in de oven en zet de oven op grilstand, en laat erin staan totdat de bovenkant mooi bruin is gekleurd. Afhankelijk van de sterkte van je oven duurt dit 10-15 minuten. Is de kaas bruin geworden, dan is je knoflookbrood met kaas klaar!
  6. Laat een beetje afkoelen, en snijd dan in repen van 3-4 cm breed.
TIPS
- Het lekkerste is om een al afgebakken brood te gebruiken. Heb je een brood liggen dat nog gebakken moet worden, doe dat dan eerst. Zorg dat het brood niet al te donker wordt.
- Naast ciabatta kun je ook een gewoon Frans stokbrood gebruiken, of vloerbrood.
- Het knoflookbrood is het lekkerst vers uit de oven, maar 1-2 dagen na het maken is 'ie ook nog heel goed! Wel even oppiepen in de oven (150 graden, afgedekt met aluminiumfolie).
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/knoflookbrood-met-kaas/