OREO-CHEESECAKE MINI'S
INGREDIËNTEN
  • 125 gram koekjes (ik gebruikte digestive, Oreo's of bastogne of andere koekjes kunnen ook)
  • 40 gram boter (margarine)
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 60 gram suiker
  • 75 gram Oreo's
Verder heb je nodig:
  • 4 serveerringen of ronde koekvormpjes met een diameter van ongeveer 7,5. Als je dat niet hebt, is een een muffinblik ook goed, dan worden je oreo-cheesecake mini's wat kleiner.
  • Een mixer
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verkruimel de 125 gram koekjes (in een keukenmachine, of doe de koekjes in een theedoek en sla erop met een deegroller).
  2. Smelt de boter en roer door het koekkruim. Doe dit mengsel in de serveerringen of koekvormpjes, of wanneer je een muffinblik gebruikt: leg in het muffinblik kruislings twee reepjes bakpapier, zo kun je de oreo-cheesecakes er straks makkelijk uittillen. Druk het mengsel heel stevig aan met bijvoorbeeld een glas. Zet even aan de kant.
  3. Doe de slagroom in een kom en mix met de mixer mooi stijf.
  4. Doe de roomkaas met suiker in een andere kom en mix voor 5 minuten.
  5. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel, totdat het één geheel is geworden.
  6. Verkruimel nu ook de Oreo's, en spatel ze door het slagroom-roomkaasmengsel, totdat alle stukjes mooi zijn verdeeld.
  7. Verdeel het oreo-mengsel over de koekbodems. Zet in de koelkast voor minimaal 6 uur, langer kan altijd.
  8. Voor het serveren: haal de oreo-cheesecakes uit de vormpjes en druk er een halve Oreo op ter decoratie. Eet smakelijk!
TIPS
- Dit recept is passend voor 4 behoorlijke toetjes. De serveerringen die ik gebruikt heb hebben een diameter van 7,5 cm. Gebruik je kleinere ringen/koekvormen of een muffinblik, dan zal deze hoeveelheid genoeg zijn voor 6-8 toetjes.
- Je kunt deze oreo-cheesecakes heel goed invriezen, kun je er later ook nog van genieten.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/oreo-cheesecake-minis/