KONINKLIJKE MINI-QUICHES
INGREDI√čNTEN
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram spekjes
  • 1 bosui
  • ½ rode paprika
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
Ter garnering:
  • Verse peterselie
Verder heb je een muffinblik en een koekenpan nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Haal de plakjes bladerdeeg een half uur voordat je de mini-quiches gaat maken uit de diepvries, dan kunnen ze vast ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de spekjes in de koekenpan en bak ze knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en laat even afkoelen.
  4. Kluts de eieren in een kom goed los. Voeg de kaas toe, snijd de bosui en paprika en stukjes en voeg ook toe, samen met de uitgebakken spekjes, oregano, peper en zout.
  5. Snijd de plakjes bladerdeeg elk in vier vierkantjes, zodat je in totaal 12 vierkantjes hebt. Rek de stukjes bladerdeeg voorzichtig aan alle vier de kanten uit, door het bladerdeeg als het ware tussen je vingers te spannen en rustig te trekken. Plaats de plakjes nu in de muffinvormpjes door de vier punten op de bovenkant te plakken, en de rest van het plakje naar beneden te drukken, zorg dat het bladerdeeg de muffinvorm onderin raakt.
  6. Voeg nu het eimengsel toe aan de bladerdeegplakjes. Zet in de oven voor 20-25 minuten, totdat de mini-quiches mooi bruin zijn geworden. Laat even afkoelen, en serveer direct. Garneer eventueel met wat verse peterselie.
TIPS
- In plaats van spekjes kun je ook hamblokjes of stukjes kip gebruiken. Liever een vega-variant? Geen probleem, laat het vlees gewoon achterwege.
- Deze mini-quiches zijn vers het lekkerst, maar een dag (of twee) later zijn ze ook nog prima te eten. Plaats ze voor 20 minuten in een oven van 175 graden en dek even af met aluminiumfolie, zo worden ze weer lekker warm en blijven ze knapperig.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/koninklijke-mini-quiches/