CAESAR SALAD
INGREDIËNTEN
Voor de kipfilet:
  • 1 kipfilet
  • 1 ei
  • paneermeel
  • klontje boter
Overige ingrediënten salade:
  • 100 gram bacon
  • ⅓ al gebakken ciabatta of 'gewoon' stokbrood (mag ook 2 dagen oud zijn)
  • 50 gram veldsla
  • 1 krop little gem sla
  • 15 cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
Voor de dressing:
  • 2 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ el Worcestershire sauce
  • peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Breek een ei in een diep bord, kluts goed los en haal de kipfilet door het eimengsel heen. Doop de kipfilet in paneermeel en zorg dat de hele kipfilet goed is bedekt. Snijd een plakje boter af en leg bovenop de kipfilet. Doe de kipfilet in een ovenschaal en zet in de oven voor 35 minuten. Snijd ondertussen het brood in kleine stukjes en doe dit na de 35 minuten bij de kip in de oven voor nog 5 minuten, zodat de kip in totaal 40 minuten in de oven ligt.
  3. Snijd de bacon in kleine stukjes (wanneer je plakjes hebt, als je reepjes hebt hoeft dit natuurlijk niet) en bak krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Was de veldsla en de little gem sla. Trek de veldslablaadjes los van de 'wortel', en snijd de little gem in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de kip in kleine stukjes.
  5. Verzamel nu al je ingrediënten op een bord en hussel losjes door elkaar met je handen.
  6. Voor de dressing: mix alle ingrediënten goed door elkaar. Schenk over de salade. Strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de salade, en klaar ben je!
TIPS
Geen Worcestershire sauce in huis? Geen probleem, je kunt het ook weglaten. Het zorgt voor een iets smaakvollere dressing, maar zonder kan het ook prima.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/ceasar-salad/