DAHLSOEP
INGREDI√čNTEN
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 200 gram rode linzen
  • 1 winterpeen
  • 1 grote aardappel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel koriander
  • ⅛ theelepel komijn
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 600 ml water
Ter garnering:
  • Griekse yoghurt
  • Verse peterselie
  • Peper
Verder heb je een grote soeppan en eventueel een staafmixer nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Snijd de ui en peper fijn. Snijd de wortel en aardappel in stukjes.
  2. Doe een flinke scheut olie in de pan en doe daar de gesneden ui en peper bij. Voeg ook de kruiden (kurkuma, koriander en komijn) toe. Laat dit een paar minuten fruiten onder voortdurend roeren.
  3. Voeg de linzen, wortel, aardappel, tomatenblokjes, bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Wanneer de soep kookt, zet je het vuur op de laagste stand. Dit laat je zo'n drie kwartier pruttelen. Roer af en toe door.
  4. Na drie kwartier is je soep klaar. Vind je hem te dik? Voeg 100 ml water toe. Wil je hem graag wat romiger? Pureer dan de helft met een staafmixer, zo houd je toch de stevige bite van de wortel en aardappel, maar krijg je ook een heerlijk romige soep. Of doe beide, zoals ik heb gedaan.
  5. Schep in een grote kom en garneer met een eetlepel Griekse yoghurt, wat verse peterselie en wat vers gemalen zwarte peper.
TIPS
- Deze soep smaakt heerlijk met naanbrood of pitabrood.
- De soep kun je zo'n 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook prima!
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/dahlsoep/