BROWNIE: GEZONDE VARIANT
INGREDI√čNTEN
  • 1 blik zwarte bonen √† 400 gram
  • 2 eieren
  • 10 grote Medjoul dadels (of 15 kleinere)
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 gram cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 75 gram chocola
Verder heb je een keukenmachine of blender en een vierkant bakblik van 20 x 20 cm nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Spoel de zwarte bonen af, en doe ze vervolgens in de keukenmachine of blender. Voeg de eieren, dadels en vanille-extract toe en laat goed draaien totdat er een homogene massa ontstaat.
  3. Roer nu het bakpoeder en het zout goed door de cacaopoeder. Voeg dit mengsel toe aan je bonenmengsel en laat de machine weer goed draaien, totdat al het poeder is opgenomen. Ben je nog niet zo gewend aan minder suiker in je eten? Voeg dan een paar eetlepels honing toe om je brownies wat zoeter te maken.
  4. Snijd de chocola in kleine stukjes. Spatel ⅔ van de chocola door het mengsel heen en schep het mengsel in je bakblik. Strooi de overige chocola over je beslag en zet je brownie-to-be in de oven.
  5. Na 30 minuten is je brownie klaar. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, haal je brownie uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen. Zo voorkom je dat de onderkant zompig wordt. Snijd in 16 stukjes voor wat kleinere porties, of in 12 voor wat grotere stukken.
TIPS
- Het beste kun je deze brownies 's avonds maken en pas de volgende dag eten, als ze even 'rusten' zijn ze het lekkerst.
- Deze brownies kun je 5 dagen bewaren in een goed afgesloten bewaardoos. Invriezen kan ook prima!
- Geen keukenmachine of blender in huis? Je kunt de zwarte bonen ook met een vork pletten, zorg wel dat er bijna geen stukjes meer inzitten voor het beste resultaat. En in plaats van de halve appel kun je appelmoes toevoegen. De dadels kun je heel klein snijden en dan ook even prakken voor het beste resultaat.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/gezonde-variant-brownie/