BOUNTY: ZELF MAKEN
INGREDIËNTEN
Voor de kokosvulling:
  • 150 gram kokosrasp
  • 4 el kokosolie
  • 3 el honing
  • ½ tl vanille-extract
Voor het chocoladelaagje:
  • 120 ml kokosolie
  • 70 gram cacaopoeder
  • 2 el kokosbloesemsuiker
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de kokosrasp in een grote kom. Doe de overige ingrediënten voor de kokosvulling in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm voor 1 minuut, zodat de kokosolie goed kan smelten en zich mengt met de honing en vanille-extract. Doe dit mengsel bij de kokosrasp en roer goed door.
  2. Doe het kokosmengsel in een vierkante ovenschaal of bakblik en druk stevig aan. Zet de schaal voor 30 minuten in de vriezer.
  3. Haal de kokosvulling uit de vriezer en snijd in dunne repen en snijd die repen in drieën.
  4. Doe de kokosolie voor het chocoladelaagje in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm dit 1 minuut, zodat de kokosolie goed kan smelten. Doe dan het cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker erbij en roer goed door
  5. Doop nu één voor één de kokosreepjes in de chocola, totdat al je stukjes zijn bedekt met een laag chocola. Leg dit voor 10 minuutjes in de koelkast en herhaal het dippen in de chocola. Leg weer voor 10 minuten in de koelkast, en klaar is je bounty!
TIPS
- Geen kokosbloesemsuiker in huis? Een schepje gewone suiker volstaat ook.
- Bewaar de bounty's in de koelkast, zo ben je er zeker van dat het chocoladelaagje niet smelt. Meenemen naar school of je werk? Dat kan prima, zolang je je tas maar niet te dicht bij de verwarming zet ;)
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/zelf-maken-bounty/