YOGHURT MET MANGO EN KOKOSCRUNCH
INGREDIËNTEN
Voor de mango-laag:
  • 1 verse mango of 1 doosje met mango (à 250 gram) uit de diepvries
Voor de kokos-laag:
  • 1 blikje kokosmelk, let op: niet de light variant
  • 2 el maple syrup of honing
  • ½ tl vanille-extract (optioneel)
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 tl sinaasappelrasp
Voor de crunch-laag:
  • 8 el havervlokken
  • 4 el kokosrasp
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
Verder heb je 4 kleine sapglazen of whiskyglazen nodig, en eventueel een hakmolentje/staafmixer en een mixer.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Pureer de mango met een hakmolentje of staafmixer. Heb je die niet? In heel kleine stukjes snijden gaat ook wel.
  2. Open het blik kokosmelk en lepel de dikke, lobbige substantie eruit (het water hebben we niet nodig bij dit recept). Doe dit samen met de maple syrup (of honing) en vanille-extract in een kom en klop het met een mixer of met de hand totdat het lobbig is. Voeg dan de Griekse yoghurt en sinaasappelrasp toe en roer dit erdoorheen.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Voeg dan de havervlokken en kokosrasp toe en rooster dit totdat de kokos bruin kleurt. Blijf constant omscheppen. Wanneer de kokos bruin is gekleurd haal je de pan van het vuur en schep je de suiker erdoorheen.
  4. Lepel nu laag voor laag in alle glazen: eerst de mango, dan de kokosyoghurt en dan als laatste de kokos-crunch.
TIPS
- Je kunt de eerste twee lagen al eerder maken, bijvoorbeeld een dag van tevoren. Zo kan het geheel ook wat opstijven. Voeg de kokoscrunch pas voor het opdienen toe, anders verliest het z'n knapperigheid.
- Het kokoswater dat je overhoudt kun je prima door smoothies of door je havermout doen voor een tropische twist. Aan voedselverspilling doen we niet!
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/kokos-mango-crunch/