CARROT CAKE MUFFINS: GEZONDE VARIANT
INGREDIËNTEN
  • 50 gram kokosolie
  • 25 gram honing
  • 200 gram wortel
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram havermoutmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • handje rozijnen
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een muffinvorm met 8 muffinvormpjes.
  2. Verwarm in de magnetron de kokosolie samen met de honing, totdat de kokosolie vloeibaar is geworden. Laat even afkoelen.
  3. Rasp de wortel en prak de banaan. Doe dit samen in een kom en voeg hier de eieren, sinaasappelrasp en vanille-extract aan toe. Roer goed door, totdat het een samenhangend geheel is.
  4. Doe in een andere kom het havermoutmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Voeg dit bij de natte ingrediënten en roer door totdat het samenkomt. Roer niet te lang!
  5. Voeg nu het kokosolie-honing-mengsel en de rozijnen toe en roer ook dit net totdat het mooi verdeeld is door het mengsel heen.
  6. Schep twee eetlepels van het beslag in de muffinvormpjes en zet in de oven voor 30 minuten. Controleer even met een cocktailprikkertje of de muffins gaar zijn. Komt het prikkertje er zo goed als droog uit? Dan zijn ze goed.
TIPS
- Nederland is misschien wat terughoudend wat dat betreft, maar in Amerika en Engeland eten ze muffins gewoon voor ontbijt. Dus doe eens gek en serveer deze jongens niet bij de thee, maar om 07.00 uur 's ochtends. In tegenstelling tot de meeste muffins zijn deze suikervrij en ontzettend voedzaam!
- Je kunt deze muffins 3-4 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel. Invriezen kan ook prima.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/gezonde-variant-carrot-cake-muffins/