PASTASALADE MET KRUIDENROOMKAAS EN GEROOKTE KIP
INGREDIËNTEN
  • 250 gram pasta (farfalle leent zich hiervoor het beste)
  • 250 gram gerookte kip
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 75 gram veldsla
  • 3 bosuitjes
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram kruidenroomkaas
  • peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Bak ondertussen de spekjes gaar en licht knapperig. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Snijd ondertussen de kip in reepjes, de bosui in ringetjes en halveer de cherrytomaatjes. Ik ontdoe de veldsla altijd van het 'harige steeltje', dus dat kun je nu ook doen als je dat wilt.
  4. Zodra de pasta gekookt is, giet je het af in een vergiet. Spoel de pasta even af met wat koud water, zodat de ergste hitte verdwijnt. Doe de pasta weer in de pan en schep de kruidenroomkaas erdoorheen. Als het goed is smelt de roomkaas. Roer goed door totdat elk stukje pasta een goed laagje roomkaas heeft. Houd je van wat extra roomkaas? Doe er gerust wat meer bij.
  5. Doe nu de pasta in een grote kom, en doe alle overige ingrediënten erbij. Schep goed om. Maak af met wat versgemalen peper en zout en serveer!
TIPS
- Deze salade smaakt heerlijk met een stukje stokbrood. Kun je gelijk de roomkaas opmaken die je overhebt!
- Ben je niet zo'n fan van de warm-koud combinatie, of heb je geen tijd om te koken? Maak de salade een dag van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken en heb je een koude salade. Ook erg lekker.
- Houd je van van alles wat meer? Ga vooral je gang. Doe er wat extra spekjes of kip bij, of wat meer of minder pasta. Of véél meer roomkaas. Roomkaas = top.
Recipe by Phood.nl at https://www.phood.nl/pastasalade-met-kruidenroomkaas-en-gerookte-kip/