Eiersalade met Griekse yoghurt

Oké, oké, zonder gekookte eieren geen Pasen. Dat ben ik met je eens. Toch zit ik zelf altijd al vol na één gekookt ei, en dat vind ik eigenlijk zonde van al het andere lekkers dat een paasbrunch altijd brengt. Zoals voor ieder probleem (want zeg nou zelf: veel lekkers beschikbaar en vol zitten is wel echt een probleem) is ook voor deze kwestie een oplossing: eiersalade!

Eiersalade met Griekse yoghurt
Met eiersalade uit de supermarkt maak je mij alleen niet blij. Veel te veel mayonaise, en een beetje flauw naar mijn smaak. Deze variant op basis van een beetje mayonaise en een beetje Griekse yoghurt is een stuk minder vet. Een beetje mosterd, bieslook en kerrie zorgen voor een nét wat spannendere smaak. Maak het af met een flinke teug zout en je eigengemaakte eiersalade is ready to be served. Heerlijk op een pistoletje met wat verse veldsla!

Eiersalade met Griekse yoghurt
Voor het beste resultaat gebruik je hardgekookte eieren, die nog een oranje dooier hebben. Dat geeft de salade wat extra kleur en maakt het extra smeuïg. Bij mij thuis in de keuken weet ik precies hoe ik te werk moet gaan: pannetje kokend water op het vuur, eieren op koelkasttemperatuur met een lepel in het kokend water deponeren, 7,5 minuut koken, even laten schrikken en dan direct pellen. Perfecte eieren. Misschien heb je er wat aan ;).

Eiersalade met Griekse yoghurt
Zo. Een beetje bieslook maakt alles pasig, is het niet?

Tijd voor het recept!

EIERSALADE MET GRIEKSE YOGHURT
 
Porties: 6
INGREDIËNTEN
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½ tl mosterd
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • handje verse bieslook
  • zout & peper
BEREIDINGSWIJZE
  1. Kook de eieren zodat ze hard zijn, maar nog wel oranje van binnen. Laat schrikken en pel. Laat even afkoelen.
  2. Maak een sausje van de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, kerriepoeder en bieslook.
  3. Snijd de gepelde eieren in stukjes en prak met een vork tot grove 'korrels' ei. Voeg de ei toe aan het sausje en roer goed door.
  4. Breng op smaak met wat zout en peper, en garneer met wat verse bieslook.
TIPS
- Deze eiersalade smaakt niet alleen heerlijk op een hard broodje, maar ook bij de borrel doet 'ie het goed!
- Je kunt de eiersalade ook een dag van tevoren klaarmaken. Het kan zijn dat er zich een waterig laagje vormt bovenop, dit verhelp je door de eiersalade even goed door te roeren. Niks aan de hand.
- In een goed afgesloten bakje kun je deze salade 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Psst..

Volg jij Phood al op Bloglovin’? Klik hieronder op ‘Follow me on Bloglovin’ en wees altijd als eerste op de hoogte van nieuwe berichten!

Phood.nl

6 Reacties

  1. 31 maart 2015 / 10:26

    Inderdaad..veel lekkerder en met veel meer smaak, zelfgemaakt! Ik maak de mijne ook altijd zelf , vooral erg lekker erdoor is een rood gesnipperd uitje 2 el Faja Lobi Madam Jeanette Trafasie (homemade gele hot sauce) Dat is de surinaamse versie! Mooe foto’s weer!

    • Ilse (Phood.nl)
      31 maart 2015 / 12:34

      De Surinaamse versie ken ik inderdaad ook van de supermarkt, wat pittiger. Goed idee om dat ook zelf te maken!

  2. Barbara
    2 februari 2017 / 23:32

    Na 1 ei zit je vol, serieus?

  3. Marcel
    1 juli 2018 / 17:11

    Bedankt voor het recept, de eiersalade was heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *