Havermout met muisjes

‘Roze met witte muisjes? Ilse, moet je iets vertellen?’ Nee sorry, ik heb geen grote aankondiging, behalve dan dat deze havermout met muisjes een ware vondst is. Ja echt, havermout met muisjes!

Hoe ik bij dit lekkere en overigens perfecte valentijnsontbijtje voor de havermoutliefhebber kom? Soms gebeurt zoiets gewoon. Ik was op zoek naar eens iets anders dan fruit in m’n havermout, en trok de hagelslag-pindakaas-appelstroop-la open en had al het voorgaande al eens geprobeerd. Muisjes waren een soort van ‘nieuw in de la’, en ze vroegen, nee, schreeuwden er gewoon om om uitgeprobeerd te worden.

havermout met muisjes

Hadden ze dat nou maar niet gedaan, die muisjes, want die schreeuw om aandacht betekende hun regelrechte einde. Verpakking na verpakking ging er doorheen (ik houd van overdrijven), een geboortepiek ontstond in de schattingen afkomstig van de geboortecijferspeculanten (als die mensen al bestaan dan baseren ze hun cijfers ongetwijfeld op de verkoop van muisjes). Je kunt wel concluderen: onze levens zouden nooit meer hetzelfde zijn.

Waarom deze havermout met muisjes zo’n toppertje is? Daar kan ik kort over zijn: de kleur (ROZE!), de smaak, en het allerbeste: die muisjes zijn zo fijn knapperig! Ja, dit is weer zo’n perfecte combo, dit keer tussen knapperig en papperig. There, I said it. Klinkt lekker, ofniet?

havermout met muisjes

Voor de oplettende lezers: dit havermoutontbijt met muisjes is inderdaad niet helemaal suikervrij-superfood-powergood-verantwoord, maar hé, dat hoeft ook niet altijd. Die havermout maakt overigens een hoop goed, ja, dat kun je mooi als argument tegenover jezelf gebruiken. Opgelost!

Hier heb ik het recept voor je! Net op tijd voor Valentijnsdag, wie weet kun je je lief (of jezelf) hiermee verrassen als je niet al te veel tijd hebt om je uit te sloven met croissantjes en vers sap.

HAVERMOUT MET MUISJES
 
Porties: 1
INGREDIËNTEN
  • 40 gram havermout
  • 250 ml melk naar keuze
  • een eetlepel honing
  • zoveel muisjes als je wilt! (roze-wit of blauw-wit)
optioneel:
  • een snufje gemalen anijs
  • een handje rozijnen
Verder heb je een klein pannetje nodig.
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe een beetje water in het pannetje en gooi het water er weer uit, zodat er een klein laagje water in het pannetje achter blijft. Dit voorkomt dat de melk gaat aankoeken.
  2. Doe nu de melk en de havermout in het pannetje en zet op hoog vuur. Breng onder voortdurend doorroeren aan de kook.
  3. Begint de havermout te borrelen? Zet je vuur dan op de laagste stand en voeg de honing en optioneel de gemalen anijs en rozijnen toe, en laat nog 1 minuut doorpruttelen onder voortdurend doorroeren.
  4. Schep de havermout in je kommetje en besprenkel met zoveel muisjes als je wilt. Klaar!

En jij?

Welk team ben jij: team-roze of team-blauwe muisjes? Ik weet niet wat het is, maar ik ben team roze! Die zien er gewoon smakelijker uit ofzo. Of het komt omdat ik een meisje ben 😉

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept! Of volg Phood op Bloglovin’. Heb je iets gemaakt van mijn blog, maak er snel een foto van en tag @phood.nl op Instagram. Vind ik leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *