Het is al bijna Pasen!

Pasen staat al weer voor de deur. Nog 20 dagen te gaan en de rijkgevulde brunchtafels met overheerlijke zoetigheden, broodjes en verse sappen staan weer voor onze neus. Ikzelf ben niet gelovig, dus echt religieuze waarde hebben dergelijke dagen niet voor mij, maar ik vind de overkoepelende hedendaagse thema’s die rondom deze religieuze dagen zijn ontstaan wél belangrijk. Samen zijn met vrienden en familie, spelletjes doen, en niet te vergeten: heerlijk eten. Reden voor Phood om eens flink uit te pakken!

pasen
Harde broodjes, croissants, gekookte eieren en een rijkelijk gevulde paasstol met een flinke lik roomboter staan bij velen op het menu. Al jaren. Een klein beetje saai, is het niet? Bij Phood past het wel om zo af en toe wat af te wijken van de standaard, en dat is dan ook gebeurd. De tafel is gedekt zoals je ziet. Spot jij de eieren en croissants? Het is even zoeken, maar ze zijn er echt!

Wees niet bang, voor een beetje houvast zul je wel de bekende elementen in de paastafel terugzien. Eieren met Pasen? Eiersalade kan ook. De paashaas laten we ook even achterwege, maar de wortelen die deze hazen graag verorberen kunnen wij mensen ook prima eten tijdens een paasbrunch, in de vorm van worteltjestaart. Zie je, zo spannend is het niet! Probeer het eens, en ik weet zeker dat je zult worden geprezen om de creatieve draai die je geeft aan het paasontbijt.

pasen
Enfin, de komende weken staat Phood dus helemaal in het teken van Pasen. Wat kun je verwachten? Twee paasbrunch-recepten per week, sommige gezond, sommige wat minder gezond, maar wel allemaal gemaakt met eigen handen. Dat is immers waar Phood voor staat! Er is gedacht aan de zoetekauw en de hartige-hap-fanaat, aan de broodjespersoon en de yoghurtfan. Er is voor ieder wat wils. Hier alvast een lijstje:

Ben je overtuigd, of in ieder geval een beetje nieuwsgierig geworden, en van plan de traditionele tafeldekking tijdens Pasen eens goed om te gooien? Houd Phood dan de komende weken in de gaten, of volg Phood op Facebook, Bloglovin’ of Instagram, zo mis je nooit meer een recept.

Ik ben benieuwd: wat ga jij doen dit jaar? Heerlijk tafelen, naar de kerk, of misschien wat actievers? Laat het weten in de comments! Ikzelf ga lekker in de keuken staan, en maak sowieso de blueberry cream cheese pudding om mee te nemen naar mijn familie. Ook wordt The Passion dit jaar in Enschede opgevoerd en opgenomen, dus ik ga zeker een kijkje nemen!

6 Reacties

  1. Pingback: Scones | Phood.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *