Een Kerst vol kleine kersthapjes

Hupsakee, van weelderige cupcakes door naar een nog weelderige aangelegenheid: Kerst. Alhoewel.. ik heb geen uitgebreide hoofdgerechten voor je dit jaar, dus zo weelderig en overdadig wordt het niet op Phood. Waarom? De keren dát ik een groot stuk vlees probeerde te bereiden, ging het mis (lees: een droge varkenshaas is niet meer dan een taai stuk vlees, en hacheevlees dat meer op houtskoolblokjes lijkt is ook niet echt mijn ding), dus ik denk niet dat ik de aangewezen persoon ben om je te vertellen hoe je vlees moet bereiden. Ik richt me liever op degenen die ook blij worden van iets kleins: kleine hapjes, soep en lichtjes, bijvoorbeeld. Laat iemand anders dat vlees maar regelen, jij zorgt wel voor de rest!

Voor alle last-minute thuiskoks in Nederland komt Phood to the rescue. Zie het als mijn kerstcadeautje aan jullie. Ik regel de lekker(e) makkelijke kerstrecepten, als jij dan even wat vrolijke servetten, lichtjes, een lekkere wijn en een bult sneeuw regelt, dan wordt jouw Kerst sowieso een succes! Zullen we dat afspreken?

Kersthapjes recepten

Om je deze Kerst een beetje op weg te helpen, heb ik een aantal recepten voor allemaal kleine hapjes voor je klaar staan, die je allen als bijgerecht kunt serveren. Oh, en een toetje! Benieuwd? Dit is wat er de komende dagen online komt op Phood:

Ik heb vast wat voorproefjes (in foto-vorm, welteverstaan) voor je. Kijk snel mee!

Kerstrecepten

Een warm-en-toch-fris wortelsoepje met kruidige gember en limoen.

Kerstgerechten

Mini-quiches in de vorm van kroontjes. Met spekjes, paprika en bosui, een heerlijk hartig hapje.

Kerstrecepten

Knoflookbrood met kaas. Ontzettend goed, al zeg ik het zelf. Zelfs m’n vriend vond het lekker, terwijl hij niks van knoflook moet weten. Dat zegt genoeg!

Kersthapjes

En als laatste: zorg dat je een gaatje overhoudt voor dit heerlijke dessert. Deze Oreo-cheesecake is de bom!

Zo, dat was het voorproefje. De komende dagen komen de kerstrecepten online, speciaal voor de last-minute keukenprinsen en -prinsessen. Houd Phood.nl dus goed in de gaten! Of volg Phood op Facebook, Bloglovin’ of Instagram, dan word je automatisch op de hoogte gehouden van de nieuwste recepten. Makkelijk, toch?

En jij?

En, wat staat er bij jou op het Kerstmenu dit jaar? Iets met wortelsoep, koninklijke mini-quiches, knoflookbrood of Oreo misschien, of misschien heb je wel betere ideeën? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments!

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept! Of volg Phood op Bloglovin’. Heb je iets gemaakt van mijn blog, maak er snel een foto van en tag @phood.nl op Instagram. Vind ik leuk!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *