Knapperige salade met witte kool, appel en rozijn

Op zoek naar een knapperige salade? Ik kan je vertellen: die heb je gevonden! Deze salade is ontzettend simpel en heerlijk knisperend, knapperig, kleurrijk en fris. Goede ingrediënten voor een succesvolle salade, is het niet?

Vroeger was de combinatie tussen hartig en zoet niet zo’n succes in mijn beleving: zoet hoorde bij zoet, en hartig bij hartig. Tegenwoordig eet ik zelfs graag chips met chocola. Of chocola met nootjes. Wow. Ik weet het, heldhaftig hè?

Vandaag de dag gooi ik door veel salades of rijstgerechten zelfs wat appel en rozijn voor die zoet-zout-combinatie, waardoor ik me meteen een echte chefkok voel. Nu is appel en rozijn niet zo spannend en vergezocht, maar toch. Zo moest ook deze basis van veldsla, witte kool en cherrytomaatjes geloven aan mijn ‘verbazingwekkend creatieve invalshoek’.

Knapperige salade met witte kool appel en rozijn
Nu heeft deze salade niet echt een hartige basis, ik zou hem toch ook niet als ‘zoet’ aanmerken. Voor de beginneling van de zoet-hartig-combinatie dus een goede instapper (zuslief, iets voor jou?), en voor ieder ander betekent het eten van deze salade gewoonweg genieten.

Knapperige salade met witte kool appel en rozijn
Met deze knapperige salade op basis veldsla en witte kool, cherrytomaatjes, appel en rozijn, en een dressing van Griekse yoghurt en mayonaise denk ik dat je iedereen wel blij maakt. Ofwel als lunch, ofwel als maaltijdsalade, of als bijgerecht bij het diner of een barbecue.

Wil je deze salade wat vullender maken? Voeg er dan bijvoorbeeld wat pasta en/of vlees aan toe, zoals gerookte of gegrilde kip.

Knapperige salade met witte kool appel en rozijn
Een glaasje citroenwater on the side maakt het helemaal af. Benieuwd naar de precieze ingrediënten voor deze salade? Hier heb ik het recept voor je.

KNAPPERIGE SALADE MET WITTE KOOL, APPEL EN ROZIJN
 
Porties: 2
INGREDIËNTEN
Voor de salade:
  • 70 gram veldsla
  • 150 gram witte kool (de helft van een kleine kool)
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 appel
  • 6 handjes rozijnen
Voor de dressing:
  • 2 el mayonaise
  • 2 grote el Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • snufje peper en zout
Eventueel:
  • 150 gram kip (gerookte of gegrilde kipfilet)
  • 75 gram pasta (farfalle of penne bijvoorbeeld)
BEREIDINGSWIJZE
  1. Ontdoe de veldsla van de 'worteltjes' als je die niet lekker vindt. Doe de blaadjes in een schaal. Snijd de witte kool in fijne reepjes en doe bij de veldsla in de kom.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de halve appel in kleine blokjes. Voeg toe aan de sla en kool. Voeg ook de rozijnen toe.
  3. Maak nu de dressing door alle ingrediënten te mengen in een apart schaaltje en goed door te roeren.
  4. Meng de dressing goed door de salade en klaar is je salade.
Eventueel:
  1. Maak je de salade graag wat vullender? Snijd dan de kip in kleine reepjes en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel even af met koud water en roer dit door de salade.
TIPS
- Vers is deze salade het lekkerst. Je kunt hem ook een dag van tevoren maken, zorg dan wel dat je wat citroensap op de kool en appel sprenkelt om verkleuring tegen te gaan.
- Deze salade is vegetarisch, maar is ook erg lekker met gerookte of gegrilde kipreepjes, uitgebakken spekjes of hamblokjes.
- Deze salade kan heel goed als maaltijdsalade, maar ben je een echte grote eter? Doe er dan wat vlees en/of pasta bij om hem wat vullender te maken.

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept!

2 Reacties

  1. 1 mei 2015 / 10:32

    JAAAAHH…dit is een favoriet bij mij. Heerlijk! Zowiezo zoet met hartig! En wat maak je toch mooie foto’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *