Knoflookbrood met kaas

Als zelfs iemand die bij de minst geringe knoflookwalm ‘ieeh bah, knoflook!’ roept dit knoflookbrood met kaas héél lekker vindt, dan weet je dat er iets goed is gegaan. Vreselijk goed. Laat dat nou net zijn wat er met dit heerlijke gerecht gebeurde.

Weet je? Ik snap wel waarom. Dit knoflookbrood met mozzarella heeft het gewoon allemaal: de perfecte combinatie van krokant, smeuïg en hartig. De geur en smaak van de knoflook is in het brood getrokken, maar is niet te overheersend. Ja, dit is de perfecte appetizer (voor tijdens het kerstdiner!), of lekker als dipper in je soep.

Knoflookbrood met kaas
Ik zou gerust zo’n heel brood op kunnen bij wijze van voor- en hoofdgerecht. Of mijn omstanders dat zo prettig vinden weet ik niet (lees: knoflooklucht all over the place), mijn smaakpapillen daarentegen zullen ongetwijfeld dansjes maken.

Knoflookbrood met kaas

Kijk, op een rijkgevulde hapjestafel tijdens het kerstdiner misstaat zo’n lekker knoflookbrood met kaas ook niet. Dus ik zou zeggen: ben je nog op zoek naar een simpel voor- of bijgerecht? Grijp je kans, dit is het!

Kerst gerechten

Benieuwd naar het recept voor dit knoflookbrood met kaas? Hier komt ‘ie! En let op: het is gevaarlijk makkelijk.

KNOFLOOKBROOD MET KAAS
 
Porties: 16 stukjes
INGREDIËNTEN
  • 1 al afgebakken ciabatta (van de dag ervoor werkt héél goed!)
  • 75 gram boter (bijv. margarine)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el oregano
  • 250 gram mozzarella
  • peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg samen met de oregano toe aan de boter. Voeg een snufje peper en zout toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. Snijd de ciabatta in de lengte doormidden en besmeer beide helften met de knoflookboter.
  4. Rasp de mozzarella, of snijd in hele kleine stukjes. Bestrooi beide helften brood met de mozzarella.
  5. Zet de broden in de oven en zet de oven op grilstand, en laat erin staan totdat de bovenkant mooi bruin is gekleurd. Afhankelijk van de sterkte van je oven duurt dit 10-15 minuten. Is de kaas bruin geworden, dan is je knoflookbrood met kaas klaar!
  6. Laat een beetje afkoelen, en snijd dan in repen van 3-4 cm breed.
TIPS
- Het lekkerste is om een al afgebakken brood te gebruiken. Heb je een brood liggen dat nog gebakken moet worden, doe dat dan eerst. Zorg dat het brood niet al te donker wordt.
- Naast ciabatta kun je ook een gewoon Frans stokbrood gebruiken, of vloerbrood.
- Het knoflookbrood is het lekkerst vers uit de oven, maar 1-2 dagen na het maken is 'ie ook nog heel goed! Wel even oppiepen in de oven (150 graden, afgedekt met aluminiumfolie).

En jij?

Ook zo’n fan van de heerlijke geur en smaak van knoflook? Dan is dit brood echt iets voor jou! Oh, en ook als je er niet van houdt, blijkt ;).

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept! Of volg Phood op Bloglovin’. Heb je iets gemaakt van mijn blog, maak er snel een foto van en tag @phood.nl op Instagram. Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *