Phood’s weken in het teken van Pasen worden afgetrapt met deze yoghurt met mango en kokos crunch. Een soort toetje voor bij de brunch, met fruitige mango op de bodem en romige yoghurt als tussenlaag. De kokoscrunch on top maakt het feestje compleet!
Het idee voor dit ontbijtje ontstond een paar weken geleden, toen ik met de voorbereidingen voor Phood’s paasweken bezig was. ‘Pap, wat mag er volgens jou niet ontbreken bij een Paasbrunch?’ was mijn vraag aan de beste man. Een korte stilte volgde, waarna ik iets in de trant van ‘een lekkere stol met roomboter, hardgekookte eieren en croissants’ verwachtte.
Wat er uit zijn mond kwam overtrof mijn verwachting: ‘Een lekkere bak yoghurt met cruesli’. Ik proestte het uit van het lachen, maar al snel drong tot me door dat ik dit gekke maar toch ook zo normale antwoord kon omzetten in iets bruikbaars. Ik mocht deze creatieve invalshoek niet verwaarlozen, dus ja, een yoghurt-met-cruesli-variant moest er komen. Maar wel met een paastwist: met veel geel. En zo geschiedde. Deze yoghurt met mango en kokos crunch was geboren!
Kijk je snel mee?
Om het paasgehalte wat op te krikken begin je met wat geels op de bodem: heerlijke, verse mango.
Ook maak je een mengsel van Griekse yoghurt, kokosmelkslagroom en sinaasappelschil, wat heerlijk smaakt bij de frisse mango.
Kijk hoe romig! Fantastisch dit.
Door wat havervlokken en kokosrasp in een hete pan te doen (en goed om te scheppen!), kleuren ze bruin en worden ze een beetje knapperig. En je keuken ruikt er heerlijk door.
En als je alles in de goede volgorde in een mooi glaasje schept, krijg je dit als eindresultaat.
Ligt het aan mij of schreeuwt dit glaasje PASEN, HET IS PASEN!? Ja, ik hoor hem roepen.
- 1 verse mango of 1 doosje met mango (à 250 gram) uit de diepvries
- 1 blikje kokosmelk, let op: niet de light variant
- 2 el maple syrup of honing
- ½ tl vanille-extract (optioneel)
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 tl sinaasappelrasp
- 8 el havervlokken
- 4 el kokosrasp
- 1 el kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
- Pureer de mango met een hakmolentje of staafmixer. Heb je die niet? In heel kleine stukjes snijden gaat ook wel.
- Open het blik kokosmelk en lepel de dikke, lobbige substantie eruit (het water hebben we niet nodig bij dit recept). Doe dit samen met de maple syrup (of honing) en vanille-extract in een kom en klop het met een mixer of met de hand totdat het lobbig is. Voeg dan de Griekse yoghurt en sinaasappelrasp toe en roer dit erdoorheen.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Voeg dan de havervlokken en kokosrasp toe en rooster dit totdat de kokos bruin kleurt. Blijf constant omscheppen. Wanneer de kokos bruin is gekleurd haal je de pan van het vuur en schep je de suiker erdoorheen.
- Lepel nu laag voor laag in alle glazen: eerst de mango, dan de kokosyoghurt en dan als laatste de kokos-crunch.
- Het kokoswater dat je overhoudt kun je prima door smoothies of door je havermout doen voor een tropische twist. Aan voedselverspilling doen we niet!
Psst..
Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept!
Ziet er echt heerlijk uit! Ik ga dit zeker binnenkort proberen te maken.
Dat is het ook! 😀 Tof dat je het gaat maken.