Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Salades blijken niet alleen mijn persoonlijke favorietjes te zijn voor deze tijd van het jaar, bij anderen blijken ze ook in de smaak te vallen. Ja, Phoods salades zijn booming als ik jullie moet geloven! Wat doe je dan, naar aanleiding van al die lieve berichtjes? Voorzien in nóg meer salades natuurlijk! Ik ben de beroerdste niet.

Vandaag is deze Aziatisch getinte rijstsalade met kip en pindasaus aan de beurt. Al een tijd een favoriet van mij, en hopelijk ook snel van jou.

Veel heb je niet nodig, alles is in de supermarkt te vinden en keukenklunzen opgelet: dit recept is fail-proof.

Kijk snel mee!

Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Bij veel gerechten die ik maak denk ik in kleuren: is het geheel wat kleurloos en bruin? Flop: wat rode paprika erbij. Oh, en wat hintjes groen (bosui, prei, groene paprika) voor een vrolijke touch. En het beste is: vaak smaakt het ook goed! Dat was precies aan de hand bij deze salade. Super kleurrijk, en super smakelijk.

Oh, en super lekker ook, maar dat hoef ik er niet bij te zeggen. Alles op Phood.nl is lekker 😉

Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Psst.. zo’n pindasausje maakt alles beter, toch?

Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Oké, oké, genoeg plaatjes, tijd voor het recept. Komt ‘ie!

OOSTERSE RIJSTSALADE MET KIP EN PINDASAUS
 
Porties: 2-3
INGREDIËNTEN
Voor de rijstsalade:
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 1 rode paprika
  • ½ winterpeen
  • 1 bosui
  • 1 handje peterselie
  • 50 gram cashewnoten
  • 150 gram gerookte kip
Voor de pindasaus:
  • 4 el pindakaas
  • 1 el azijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • ½ tl gember
  • 90 ml water
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de rijst met de kokosmelk en het water in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur op halfhoog en kook totdat de rijst gaar is (ongeveer 8 minuten). Is het vocht nog niet helemaal verdwenen, kook dan nog rustig door totdat alles is verdampt. Schep de rijst uit het pannetje en doe in een schaal. Roer af en toe even om, zodat de rijst wat kan afkoelen.
  2. Snijd terwijl de rijst kookt de paprika in kleine blokjes, rasp de wortel en snijd de bosui in ringetjes, hak de peterselie fijn en snijd de gerookte kip in reepjes. Voeg dit alles bij de rijst en roer goed door. Hak de cashewnoten grof en zet deze even aan de kant.
  3. Maak dan de saus door alle ingrediënten samen te voegen, goed te roeren en dit even in een pannetje of in de magnetron te verwarmen. Afhankelijk van de pindakaas die je gebruikt kan je saus wat stroperig zijn, voeg dan nog wat water toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
  4. Serveer de salade lauwwarm of koud, samen met de pindasaus en cashewnoten. Eet smakelijk!
TIPS
Gebruik je liever andere rijst dan zilvervliesrijst? Kan prima!

En jij?

Denk jij ook altijd in kleuren wanneer je een gerecht in elkaar brouwt, of heb je een andere strategie? Ik ben heel benieuwd, dus laat het me hieronder weten!

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept! En als je iets gemaakt heb van mijn blog, maak er snel een foto van en tag @phood.nl op Instagram. Vind ik leuk!

6 Reacties

  1. Jantine
    28 augustus 2015 / 12:43

    Thanks! Ik was ‘oprecht’ net aan het bedenken wat ik eens zou gaan eten vanavond.

    • Ilse (Phood.nl)
      28 augustus 2015 / 13:34

      Then this is your lucky day! Echt oprecht heel erg lekker 😉

  2. 1 september 2015 / 11:58

    Oeh la la…dit is een gerecht waar ik het gezin heel gelukkig mee ga maken. Enne pindasaus maakt inderdaad alles lekkerder haha.

  3. 29 mei 2017 / 15:19

    En dan de kip er nog even door husselen, denk ik…

    • Ilse (Phood.nl)
      7 juni 2017 / 09:09

      Scherp! Ik heb het toegevoegd, bedankt.

  4. Anja
    5 augustus 2018 / 08:38

    Verrassend anders, heel lekker.
    Omdat we gewend zijn om de pindasaus warm te eten
    heb ik deze er koud apart bijgeserveerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *