Oreo-cheesecake mini’s

De Oreo-hype heb ik eerst nog heel behendig weten te ontwijken, ik vond de koekjes zelf namelijk niet zo bijzonder. Ze zien er lekkerder uit dan dat ze zijn, was mijn mening. Totdat ik de in witte chocola gehulde variant proefde, en een dessert in een restaurant waarin Oreo was verwerkt. Ho, wacht.. Oreo’s zijn wél lekker, allemachtig! 

Vooral verkruimeld door een luchtig toetje geven ze een echt wow-effect. Deze oreo-cheesecake mini’s zijn dan ook in één woord goddelijk. Natuurlijk deel ik geen recepten met je die niet lekker zijn, maar dit is toch wel een uitblinker. Subtiel van smaak, romig, niet te zoet, maar wel té lekker.

En dit was een té fout verkooppraatje, een praatje dat deze pareltjes niet eens nodig hebben. Ze verkopen zichzelf wel. Kijk snel mee!

Oreo cheesecake

Toen ik een recept voor Oreo-cheescakes tegenkwam, was ik meteen razend benieuwd. Zouden deze toetjes lijken op wat ik in het restaurant had geproefd? Er was maar één manier om daarachter te komen: uitproberen. Helaas, wat vervelend was dat zeg. Geen nood, ik heb de zware taak op me genomen om ze uit te proberen en te proeven, met als resultaat: deze prachtige oreo-cheesecake mini’s. Helemaal hetzelfde zijn ze niet, sterker nog: ze zijn helemaal anders. En dat is positief!

Oreo cheesecake

Naast dat ze heel lekker zijn, zien ze er ook nog eens feestelijk uit. Je kunt ze als dessert bij een diner serveren, maar ook als je deze oreo-cheesecake mini’s als gebakje voor bij de thee/koffie hebt, zul je ongetwijfeld mensen blij maken. Een echte multitasker dus.

Tip: deze oreo-cheesecakes zullen het erg goed doen als toetje voor bij het kerstdiner!

Kerst gerechten

Klaar voor het recept? Komt ‘ie!

OREO-CHEESECAKE MINI'S
 
Porties: 4-8
INGREDIËNTEN
  • 125 gram koekjes (ik gebruikte digestive, Oreo's of bastogne of andere koekjes kunnen ook)
  • 40 gram boter (margarine)
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 60 gram suiker
  • 75 gram Oreo's
Verder heb je nodig:
  • 4 serveerringen of ronde koekvormpjes met een diameter van ongeveer 7,5. Als je dat niet hebt, is een een muffinblik ook goed, dan worden je oreo-cheesecake mini's wat kleiner.
  • Een mixer
BEREIDINGSWIJZE
  1. Verkruimel de 125 gram koekjes (in een keukenmachine, of doe de koekjes in een theedoek en sla erop met een deegroller).
  2. Smelt de boter en roer door het koekkruim. Doe dit mengsel in de serveerringen of koekvormpjes, of wanneer je een muffinblik gebruikt: leg in het muffinblik kruislings twee reepjes bakpapier, zo kun je de oreo-cheesecakes er straks makkelijk uittillen. Druk het mengsel heel stevig aan met bijvoorbeeld een glas. Zet even aan de kant.
  3. Doe de slagroom in een kom en mix met de mixer mooi stijf.
  4. Doe de roomkaas met suiker in een andere kom en mix voor 5 minuten.
  5. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel, totdat het één geheel is geworden.
  6. Verkruimel nu ook de Oreo's, en spatel ze door het slagroom-roomkaasmengsel, totdat alle stukjes mooi zijn verdeeld.
  7. Verdeel het oreo-mengsel over de koekbodems. Zet in de koelkast voor minimaal 6 uur, langer kan altijd.
  8. Voor het serveren: haal de oreo-cheesecakes uit de vormpjes en druk er een halve Oreo op ter decoratie. Eet smakelijk!
TIPS
- Dit recept is passend voor 4 behoorlijke toetjes. De serveerringen die ik gebruikt heb hebben een diameter van 7,5 cm. Gebruik je kleinere ringen/koekvormen of een muffinblik, dan zal deze hoeveelheid genoeg zijn voor 6-8 toetjes.
- Je kunt deze oreo-cheesecakes heel goed invriezen, kun je er later ook nog van genieten.
Het recept voor deze oreo-cheesecake mini’s is gebaseerd op dit recept.

En jij?

En, lijkt het je wat, deze oreo-cheesecake mini’s? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments!

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept! Of volg Phood op Bloglovin’. Heb je iets gemaakt van mijn blog, maak er snel een foto van en tag @phood.nl op Instagram. Vind ik leuk!

2 Reacties

  1. 31 december 2015 / 14:20

    Ik heb ze nét gemaakt, ze staan nu in de koelkast op me te wachten. Heel erg bedankt voor het recept, ik weet zeker dat ze heerlijk zullen zijn!

    • Ilse (Phood.nl)
      5 januari 2016 / 18:41

      Wat een heerlijk vooruitzicht dat deze toetjes op je staan te wachten zeg.. het water loopt me al weer in de mond 😉 Hopelijk hebben ze gesmaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *