Phood is jarig! 1 jaar

Vandaag is het zover: Phood.nl is 1 jaar! Ongelofelijk. Ik kan het me nog zo goed herinneren, die dag waarop het eerste artikel de lucht in vloog: deze havermoutrepen met pindakaas en dadel kregen de eer om het eerste recept te zijn dat op mijn blog verscheen.

Nog maar weinig mensen had ik verteld over mijn plannen om een foodblog te beginnen, en toch waren de eerste sporen al zichtbaar. Ik kon nog terug, ik kon nog stoppen als ik het niet meer zag zitten.. Maar nee, dat was geen optie, ik vond het zo leuk! Een maand later vond ik het tijd om het blijde nieuws de wijde wereld in te brengen: Phood.nl was een feit.

Goed, een eerste verjaardag. Tijd om een kaarsje te branden en slingers op te hangen! En voor cupcakes, natuurlijk.

Cupcake monchou

Op zo’n mooie dag als deze mogen de hoogtepuntjes uit het eerste levensjaar natuurlijk niet ontbreken. In april 2015 bestond Phood.nl 4 maand, en gaf ik een kleine update met hoe het ervoor stond. Phoods’ eerste verjaardag leek me een uitermate geschikt moment om weer een recap vol mijlpalen te doen, dus hier komt ‘ie:

 • In één jaar tijd heeft Phood meer dan 75.000 unieke bezoekers gehad
 • Inmiddels staan er meer dan 55 berichten online
 • Het populairste recept? By far het recept voor gezonde monchoutaart, met meer dan 40.000 paginaweergaven
 • Een mooie tweede plek is voor het bananenbrood, op de voet gevolgd door het recept voor deze pastasalade
 • Op Facebook is Phood de 1000 likes glansrijk gepasseerd, op naar de 2000!
 • En een mooi lichtpuntje zo voor het einde van het jaar: vorige maand is de mijlpaal van 12.500 unieke bezoekers per maand behaald, yes!

De innerlijke analyticus komt op momenten als deze in me naar boven piepen, dus ik kan nog wel even doorgaan met het opsommen van getallen. Nog ietsiepietsie belangrijker dan deze getallen? Dat ik nog steeds plezier beleef aan het koken, fotograferen en schrijven. En dat doe ik nog steeds! Ik hoop jullie ook?

Met nog een persoonlijk hoogtepunt precies een week geleden (een vers diploma op zak: I. Stronks, Master of Science!) is er genoeg te vieren. Bijkomend voordeel: ik heb de komende weken lekker tijd om te bloggen, dus dat ga ik zeker doen!

Als bedankje voor al jullie leuke en lieve reacties, en als ode aan het populairste recept op Phood.nl, komt er vanmiddag een heerlijk recept voor niet-zo-gezonde Monchou-cupcakes online. Een meesterwerk, al zeg ik het zelf.

Lieve lezers, dank jullie wel! Op dat er nog vele jaren bij mogen komen. Cheers! 

Liefs,

Ilse

2 Reacties

 1. 19 december 2015 / 14:59

  Ilse gefeliciteerd! En ga lekker zo verder met je phood.nl Ik geniet er volop van.

  • Ilse (Phood.nl)
   22 december 2015 / 08:55

   Dankjewel mams!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *