Wanneer ik een broodje bestel in een lunchroom is de kans groot dat er 10 minuten later een broodje roomkaas voor mijn neus ligt. En waarom zou je alleen iets lekkers eten als je buiten de deur eet, en niet gewoon thuis? Precies. Dit is zo’n topper die is gebaseerd op menukaarten in restaurantjes. Met een beetje ijsbergsla eronder en flink wat zwarte peper erop kan je bij mij eigenlijk niet fout zitten. Tijd dus om een eigen variant te maken, die net zo goed of misschien wel beter smaakt.
En dat is gelukt, al zeg ik het zelf. Het beste is: deze roomkaas smaakt niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens ontzettend vrolijk en lente-achtig uit. Om het paasgevoel wat aan te wakkeren komt ook de kleur groen hier even om de hoek kijken. Want ja, bij Pasen denk ik aan lente, en bij lente denk ik aan vrolijke kleuren als geel en groen. En roze. En lichtblauw. Het is officieel: ik heb last van de lentekriebels! Wat jij?
Oh, en deze roomkaas is overigens ook erg lekker bij een dampende kom (zelfgemaakte!) tomatensoep. En het beste is: je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Kijk snel mee!
De ster van dit smeersel is natuurlijk de bieslook. Kijk hoe mooi groen en vers! Daarnaast gebruik je een mooie hoeveelheid roomkaas, en een beetje kwark of yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en je super eenvoudige maar toch super hemelse smeersel is klaar om van genoten te worden.
Heerlijk smeuïg, en het groen van de bieslook laat deze salade stralen op je (paas)tafel. Kijk snel mee hoe je dit smeersel fabriceert.
Roomkaas met bieslook: Wat heb je nodig?
Met deze hoeveelheden heb je genoeg voor één schaaltje roomkaas:
- 100 gram roomkaas
- 75 gram Griekse yoghurt of kwark
- bosje bieslook (naar smaak)
- zwarte peper
- zout
Bereidingswijze: Roomkaas met bieslook
- Doe de roomkaas en yoghurt in een bakje en roer goed door.
- Snijd de bieslook in kleine stukjes. Voeg de bieslook toe aan het roomkaas-yoghurt-mengsel en roer goed door.
- Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen (boven je schaaltje natuurlijk) en voeg ook een snufje zout toe.
- Nu is het tijd om het smeersel op smaak te brengen: proef! Houd je van een wat scherpere roomkaas, voeg dan nog wat bieslook toe. Mis je nog wat pit? Voeg wat peper toe.
Klaar!
Tips
- Je kunt de roomkaas met bieslook 3-4 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Roer het voor het opdienen weer even door, want er kan wat vocht naar boven drijven.
- Besmeer je broodje met boter, beleg het met wat ijsbergsla en drop dan een flinke klodder van deze roomkaas met bieslook erbovenop. Het knappertje van de sla tilt zo’n broodje net even naar een hoger level.
Psst..
Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept!
Dit recept ga ik onthouden! Mijn vriend is er zot van 😀 xx
Volg je trouwens vanaf nu via bloglovin ^^ xx
Je vriend heeft een goede smaak, haha 😉
Welke soort Roomkaas gebruik je voor dit recept? (Merk?)
Ik heb de roomkaas van Lidl gebruikt, de volvette variant. Een stuk goedkoper dan A-merken, en doet het zeker zo goed!