Smoothie met groene appel en limoen

Soms lijkt het zo simpel, het maken van een smoothie. Maar toch: voeg te weinig fruitsoorten toe en je hebt simpelweg ‘gepureerde framboos’ voor je neus staan, voeg te veel fruitsoorten toe en alles wat je overhoudt is een bruine derrie (die overigens wel lekker kan smaken). Voeg je wel of geen vloeistof toe, en is dat melk of wordt dat water? Kan je blender bevroren fruit wel aan, of jaag je hem dan linea recta de schroothoop op?

Er is vast een theorie ontwikkeld over hoe de perfecte smoothie te fabriceren, maar wanneer het op eten neerkomt ben ik niet zo van de theorieën. Oh, toch wel! Namelijk van de theorie dat als je maaksel lekker is, er geen theorie is die kan stellen dat het niet lekker is. HA. En ’toevallig’ smaakt deze groene duivel op basis van groene ‘Granny’ appel en limoen héél goed!

Smoothie groene appel limoen
Heel eerlijk: deze combinatie ben ik nog niet eerder tegengekomen. Ik vind het heerlijk om een romige, frisse smoothie te drinken, voor mij hoeft het niet altijd heel zoet te zijn. Ik kwam op het idee voor deze smoothie door een actie van de Albert Heijn. Bedenk je eigen sap of smoothie en wie weet staat ‘ie binnenkort wel in de schappen. Dat niet alleen, ook kun je een cadeaubon t.w.v. 20 euro winnen, of een prachtige reis voor 2 personen naar één van de telers van Albert Heijn in Spanje, Marokko of Zuid-Afrika. Wie niet waagt, wie niet wint.

Dit is mijn idee: de Green Lime District smoothie. Heerlijk verfrissend, met groene appel en limoen, twee friszure fruitsoorten. Ik ben er dol op. Jij ook? Met confetti van groene appel en een roze rietje een waar feestje in een glas.

Smoothie groene appel limoen
Is ‘ie ook lekker? Hmm.. ik denk wel dat het genoeg zegt dat ik deze baas de afgelopen week al 3 keer gemaakt heb.

En, wat gaat er allemaal in? Niet zo veel, kijk maar mee:

Smoothie: Green Lime District: Wat heb je nodig?

Met deze hoeveelheden heb je genoeg voor 1 vol glas:

  • 1 groene appel met schil
  • 1/2 limoen
  • 125 ml melk
  • 2 el yoghurt

Verder heb je een blender nodig.

Bereidingswijze: Smoothie: Green Lime District

  1. Ontklokhuis de groene appel, maar schil hem niet. Snijd in kleine stukjes en doe in de blender.
  2. Knijp een halve limoen uit boven de blender.
  3. Voeg de melk en yoghurt toe en laat de blender z’n werk doen. Proef of je hem zoet genoeg vindt, zo niet, dan kun je een beetje honing toevoegen.
  4. Giet de green lime district-smoothie in een groot glas en zet in de koelkast voor minimaal een uur, of in de diepvries voor een kwartiertje. Zo wordt ie nog verfrissender!

Tips

  • Pakt de blender je fruit niet? Mijn ervaring is dat geduld wordt beloond in dit geval. Laat die blender maar even werken. Pakt ‘ie het na 30 seconden nog niet, voeg dan wat melk toe. Blend, en heb geduld.
  • Heb je zelf een prachtidee voor een smoothie die je nog niet eerder ergens hebt gezien? Maak ‘m, schiet er een mooi plaatje van en plaats hem op Pinterest, Instagram of Facebook met #ahlente, en wie weet win je wel één van die prachtige prijzen! Ik duim al voor de mijne.

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *