Tag: 10 food confessions

Wat is mijn guilty pleasure snack, wat zijn mijn gekke trekjes wanneer het aankomt op eten en wat heb ik laatst voor het eerst in mijn leven gedaan? Vandaag deel ik met jullie mijn 10 food confessions, een tag bedacht door Leonie van gewoon wat een studentje ’s avonds eet.

Gewoon, omdat het leuk is te graven in mijn eetgewoontes. En omdat ik natuurlijk héél erg benieuwd ben naar jouw gekke gewoontes, die je natuurlijk onderaan dit bericht aan me zult opbiechten 😉

Mijn 10 food confessions

Het is nog best lastig om 10 dingen te bedenken. Sommige dingen zijn voor mij misschien heel normaal, terwijl iets voor iemand anders heel gek is. Toch heb ik een lijstje van 10 weten op te schrijven voor je. Oké, daar gaat ‘ie!

 1. Ik kan niet eten zonder eerst mijn handen te hebben gewassen. Dat gevoel dat je vingers ‘vies’ zijn (al is die kans heel klein bij mij, aangezien ik m’n handen 10 minuten geleden waarschijnlijk al een grondige wasbeurt heb gegeven), daar kan ik echt niet tegen. Ja, ook wanneer ik mijn eten met mes en vork eet.
 2. Boterhammen eten was vroeger altijd een drama bij mij, en vooral de korstjes vond ik vreselijk (oh wacht, dat is nog steeds zo!). Dus wat deed ik? Ik at het zachte gedeelte van de boterham op, en drapeerde het overgebleven korstje heel netjes onder de opstaande rand van m’n bordje. Snel naar boven rennen om tanden te poetsen, ‘zodat mama niet zag dat ik mijn korstjes niet op had gegeten’. Jaren later bedacht ik me pas dat diezelfde mama ook het bordje optilde om op te ruimen en dan echt wel dat korstje tegenkwam. Oh ja, niet over nagedacht..
 3. Al jaren kijk ik uit naar het moment dat ik een keer mag aanschuiven bij een stamppotbuffet. Je weet wel, van die buffetten die je regelmatig mag bijwonen als je het werkende leven betreedt, en waar je uit allerlei verschillende soorten stamppot kunt kiezen. En ze dus allemaal tegelijk kunt eten. Goedkoper en simpeler dan van die luxe buffetten met drie soorten vlees, vis en salades, maar gelukkiger maak je me niet! Ja ik weet het, ontzettend culinair. Ik ben gewoon een ‘makkelijke eter’.
 4. Sinds ik de vraag ‘aan welke kant smeren jullie de boter op je cracker?’ heb gedeponeerd bij mijn vriendinnen is geen eetgelegenheid meer hetzelfde. Altijd weer komt ‘de cracker’ even om de hoek kijken: ‘goh Ilse, op welke kant van je cracker smeer jij eigenlijk je boter?’ Ik blijf erbij: boter hoort aan de goede kant, en de goede kant is de kant met de ondiepe gaatjes. Toch?
 5. Ik heb vorige maand voor het eerst in mijn 22-jarig bestaan een hele reep chocolade in één keer opgegeten. Ik vond het een hele prestatie, maar als ik mijn omgeving moet geloven is het niet zo moeilijk. Het was er wel eentje van Tony, maakt dat het anders?
 6. Ik baken mijn territorium zeg maar af door het achterlaten van kruimels, dus je kunt altijd precies zien waar ik heb gezeten tijdens het eten. Knoeien is ook een kunst!
 7. Ik eet al het finger food met twee handen, en zie er dus altijd uit als een klein kind als ik een beschuit of koekje eet. Heeft waarschijnlijk te maken met het voorgaande puntje: ik probeer mijn kruimeluitstoot te beperken. Helaas dus zonder succes.
 8. Mijn guilty pleasure? Rijstwafel met pindakaas. Maakt niet uit hoe laat het is, mij maak je er al-tijd blij mee. Zit er ook nog een laagje boter tussen die rijstwafel en pindakaas? Dan ben je m’n held!
 9. Is er iemand uit eten geweest, een dagje op stap geweest, of is iemand zomaar een dag op het werk geweest? ‘En, wat heb je precies gegeten?’ komt altijd uit mijn mond, nog bijna voor ‘hoe was het vandaag?’. Interesse is interesse, toch? En over gebrek aan toewijding over het onderwerp kun je niet spreken.
 10. Vroeger was mijn favoriete chipssmaak naturel, ‘omdat iedereen altijd paprika de lekkerste vond’. Vond ik naturel ook echt het lekkerst? Hmm nee, volgens mij niet, ik wilde gewoon anders zijn. En hoe anders ben je als je een andere chipssmaak lekker vindt? Super anders en daardoor een heel speciaal meisje natuurlijk. Not. Maar toch: nú maak je me echt het meest blij met naturel-ribbel!

Zo, die zijn eruit!

En, valt het mee, is het herkenbaar?

En jij?

Ik ben heel benieuwd nu: wat is jouw nummer 1 food confession? Enneh.. wees eerlijk hè!

Doorgeven!

Het idee van een tag is dat je hem doorgeeft, dus bij deze: lieve Marlot, ik ben héél benieuwd naar jouw food confessions!

Rijstwafel pindakaas tag food confessions

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept!

Share:

6 Reacties

 1. 15 mei 2015 / 21:03

  Hartstikke leuk om jouw confessions te lezen! High five (met gewassen handen uiteraard) voor nummer 1. Ik was altijd en overal mijn handen en heb dit moois ook door weten te geven aan mijn kinderen 😉

  Rijstwafel met pindakaas he…Met boter. Boter is altijd goed 😉

  • Ilse (Phood.nl)
   16 mei 2015 / 07:18

   Handen wassen is de bom, haha, fijn dat ik niet de enige ben!

 2. Liz
  28 mei 2015 / 12:50

  Mijn guilty pleasures:
  Feta met basilicum en tomaat.
  Reuzemok nespresso met opgeklopte soyamelk.
  Havermouth met banaan, pecannoten, rozijnen, kaneel en soyamelk.
  Citroentaart
  Gerookte zalm
  In witte zalm gestoomde mosselen.
  Knoflook garnalen
  Zelfgemaakte gnocchi
  Bospaddenstoelensoep
  Geroosterde stokbrood met olijfolie en knoflook
  Jamón Iberico
  Beleggen geitenkaas
  Carpaccio met ruccola, pijnboompitten, grana pardano en stroperige zoete azijn de Modena.

  Witte droge bubbelende wijn. Vihno verde, Cava. Prosecco.

  Heerlijk!!!

  • Liz
   28 mei 2015 / 12:51

   In witte wijn gestoomde mosselen moest het zijn 🙂

  • Ilse (Phood.nl)
   28 mei 2015 / 13:54

   Zo, dat is een hele lijst zeg! Het lijkt erop dat jij wel weet wat genieten is 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *