Bounty: Zelf maken

Mijn zoektocht naar gezonde tussendoortjes stopt nooit. Nee, juist met het ontdekken van nieuwe potentieeltjes voor mijn maag en dus voor Phood kraken mijn hersens door en door en ontstaat er een sneeuwbaleffect in mijn hoofd. Ken je dat? In mijn geval betekende dat: een sneeuwbal van kokos. Bounty zelf maken staat vandaag op het menu!

Je houdt er van of je vindt het vreselijk, en voor die eerste groep zet ik mij graag in. Ik behoor namelijk tot die groep. Vooral bounty’s vind ik om te smullen, dus hier moest dan ook snel een zelfgemaakte, Phood-proof variant van verschijnen. Zelf houd ik erg van pure chocolade en was dan ook blij verrast toen ik één van deze blokjes puur genot in mijn mond stopte. De knapper, de bitterheid, en toch het zoete. Ja, dit is een winnaar.

Bounty zelf maken
Kijk snel mee hoe ik deze gezonde variant van bounty-puur zelf in elkaar heb geroerd, gekoeld en gedipt!

Bounty zelf maken
Eerst maak je de kokosvulling, door in een kommetje wat kokosolie, honing en vanille-extract te verwarmen totdat de kokosolie vloeibaar is.

Bounty zelf maken
Deze vloeibare massa schenk je bij de kokos en je roert het geheel goed door. Dan doe je het kokosmengsel in een vierkante ovenschaal of bakblik bekleed met bakpapier en druk je het heel stevig aan. Zet voor een half uurtje in de vriezer, zo kun je het straks wat beter snijden.

Bounty zelf maken
Wanneer je kokosmengsel is uitgehard, kun je het plakkaat in repen snijden, zo groot of klein je zelf wilt. Ik heb ongeveer de maat van een normale bounty aangehouden.

Bounty zelf maken
Maak het chocolademengsel klaar door wat kokosolie, cacaopoeder en een eetlepel kokosbloesemsuiker door elkaar te mengen en te verwarmen in de magnetron totdat de olie vloeibaar wordt. Hier doop je de kokosblokken in.

Bounty zelf maken
Als je alle stukjes kokos met één laagje chocola hebt bedekt, leg je de repen voor 10 minuten in de koelkast, zodat de kokosolie kan uitharden. Na 10 minuten herhaal je het proces: doop de al gecoate kokosblokjes nogmaals in het chocolademengsel en laat uitharden in de koelkast.

Bounty zelf maken
Na 10 minuten in de koelkast zijn je home made bounty’s klaar om van te snoepen! Ze zien er misschien wat anders uit als de bounty’s die je kent. Sterker nog: ze zijn ook anders. Veel lekkerder!

Als je een zelfgemaakte bounty in je mond neemt en erin bijt dan hoor je gewoon een knisperend, krakend chocolade-brekend geluid. En dan die kokossmaak die vrij komt, mmm..!

Ben je benieuwd? You know what to do..

BOUNTY: ZELF MAKEN
 
Porties: 18
INGREDIËNTEN
Voor de kokosvulling:
  • 150 gram kokosrasp
  • 4 el kokosolie
  • 3 el honing
  • ½ tl vanille-extract
Voor het chocoladelaagje:
  • 120 ml kokosolie
  • 70 gram cacaopoeder
  • 2 el kokosbloesemsuiker
BEREIDINGSWIJZE
  1. Doe de kokosrasp in een grote kom. Doe de overige ingrediënten voor de kokosvulling in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm voor 1 minuut, zodat de kokosolie goed kan smelten en zich mengt met de honing en vanille-extract. Doe dit mengsel bij de kokosrasp en roer goed door.
  2. Doe het kokosmengsel in een vierkante ovenschaal of bakblik en druk stevig aan. Zet de schaal voor 30 minuten in de vriezer.
  3. Haal de kokosvulling uit de vriezer en snijd in dunne repen en snijd die repen in drieën.
  4. Doe de kokosolie voor het chocoladelaagje in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm dit 1 minuut, zodat de kokosolie goed kan smelten. Doe dan het cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker erbij en roer goed door
  5. Doop nu één voor één de kokosreepjes in de chocola, totdat al je stukjes zijn bedekt met een laag chocola. Leg dit voor 10 minuutjes in de koelkast en herhaal het dippen in de chocola. Leg weer voor 10 minuten in de koelkast, en klaar is je bounty!
TIPS
- Geen kokosbloesemsuiker in huis? Een schepje gewone suiker volstaat ook.
- Bewaar de bounty's in de koelkast, zo ben je er zeker van dat het chocoladelaagje niet smelt. Meenemen naar school of je werk? Dat kan prima, zolang je je tas maar niet te dicht bij de verwarming zet 😉
Heb je vragen over bepaalde ingrediënten uit dit recept? Kijk hier voor meer informatie.

Psst..

Iets gemaakt? Ik ben super benieuwd naar jouw creaties! Kom in Phoods wall of fame en tag @phood.nl in je Instagram-post, of mail je foto naar info@phood.nl.

2 Reacties

  1. koos
    14 juni 2015 / 15:36

    Hallo, je creatie ziet er lekker uit. Je geeft aan dat je dit gevonden heb tijden je zoektocht naar GEZONDE tussndoortjes. Je wilt gezond doen maar waarom dan een magnetron gebruiken?? Ik wil je aanraden om eens te lezen over de slechte invloed van de voedsel . Wij hebben dit app. bij het afval gezet.

    • Ilse (Phood.nl)
      15 juni 2015 / 06:51

      Hallo Koos, dat is goed om te horen! In inderdaad, het gebruik van de magnetron staat onder vuur: de één zegt dat het kwaad kan, de ander zegt van niet, het is zo’n ongoing discussie. Ik ben van mening dat er over elk apparaat of over elke bereidingswijze wel weer wat valt te zeggen: zouden we onze producten überhaupt niet moeten verhitten, aangezien er dan ook voedingsstoffen verloren gaan? Je kunt bezig blijven door je aan te passen aan alle dingen die ‘slecht’ voor je zouden zijn. Maar, wel is het goed om hier bij stil te staan, en het magnetrongebruik te beperken tot waar nodig. Dankjewel voor je bericht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *