Zomerse salade met druiven, cranberries en groene appel

Ik kan je wel gaan vertellen dat ‘het met deze zomerse temperaturen zo fijn is om een lichte maaltijd te eten’, en ‘dat salades dan ideaal zijn’, ‘dat je niet lang in de keuken boven de dampende pannen hoeft te hangen als je een frisse salade maakt’. Maar dat doe ik niet, want dat weet je zelf best wel.

Wat ik je wél ga vertellen is dat deze zomerse salade met druiven – eigenlijk ongeacht de temperaturen – gewoon een goede vondst is! Een perfecte balans tussen zoet en zuur, tussen knapperig en sappig. Met witte kool, druiven, cranberries, groene appel en gerookte kip met een yoghurtsausje: dat zijn de ingrediënten. Easy peasy.

Zomerse salade met druiven cranberries groene appel gerookte kip

Als lunch? Heerlijk! Als avondmaaltijd? Jazeker. Dit recept is goed voor 2 grote avondmaaltijd-porties, hier thuis kregen we het zelfs niet op. Maar wij zijn dan ook niet hele grote eters 😉

Ben je bang dat deze zomerse salade met druiven niet genoeg vult? Doe er wat pasta doorheen, of serveer het als bijgerecht. Ik denk dat deze salade het ook heel goed doet tijdens een barbecue!

Zomerse salade met druiven cranberries groene appel gerookte kip

Oké, ben je er klaar voor? Komt ‘ie!

ZOMERSE SALADE MET DRUIVEN, CRANBERRIES EN GROENE APPEL
 
Porties: 2 - 3
INGREDIËNTEN
Voor de salade:
  • 150 gram witte kool (de helft van een kleine kool)
  • 150 gram gerookte kip
  • 150 gram witte druiven
  • 75 gram cranberries
  • 1 groene appel (Granny Smith vind ik het lekkerst)
Voor de dressing:
  • 2 grote el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • ½ citroen
  • 1 el honing
  • peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
  1. Rasp of snijd de witte kool in dunne reepjes. Snijd de kip ook in reepjes. Was en halveer de witte druiven. Was en snijd de appel in kleine blokjes.
  2. Doe dit alles samen met de cranberries in een grote schaal.
  3. Maak nu de dressing: mix de yoghurt, mayonaise, het sap van de halve citroen, de honing en een snufje peper en zout door elkaar en meng dit goed met de salade.
  4. Klaar!
TIPS
- Met deze hoeveelheden heb je 2 flinke porties als maaltijdsalade. Eet je de salade als bijgerecht? Dan kun je er zeker 5 - 6 mensen mee voeden.

En jij?

En, lijkt deze salade je wat? Of zou je iets toevoegen of weglaten? Ik ben benieuwd, dus laat het me zeker weten in de comments!

Psst..

Volg jij Phood al op Facebook? Klik hieronder op ‘vind ik leuk’ en mis nooit meer een recept!

6 Reacties

  1. 14 juni 2015 / 19:32

    Ik ben heel benieuwd naar de combinatie van kool en cranberry’s. Dit is een salade wat ik wil proberen.

    • Ilse (Phood.nl)
      15 juni 2015 / 06:51

      Het is een match made in heaven! Vooral die druiven en appel erbij: super lekker 😀

  2. Egbert & Ruth
    27 juni 2015 / 17:32

    Hoi Ilse,

    Vandaag hebben we deze heerlijke salade gemaakt! Erg lekker en fris! Ook zonder kip…

    • Ilse (Phood.nl)
      29 juni 2015 / 10:04

      Hoi Egbert (en Ruth!), wat leuk om te horen! Ook zonder kip is ‘ie goed te doen hè 😉

  3. Eva
    4 juli 2015 / 21:14

    Lekker combi! Gaan we morgen eten. We eten ook wel een een lekker salade met rode kool, paprika en rozijntjes. Maar dit klinkt ook goed. Nog even een vraag, wat doe je met de overgebleven halve kool? We houden niet zo van om 3 dagen dezelfde salade te eten..

    • Ilse (Phood.nl)
      4 juli 2015 / 21:48

      Hoi Eva! Salade met rode kool klinkt ook goed, dat ziet er altijd zo vrolijk uit 🙂 De andere helft van de witte kool kun je bijvoorbeeld roerbakken met wat groenten en rijst, ook erg lekker. Of deze salade, net even anders 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *